Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lue tästä, kuinka saat Hesarin luettavaksesi Postin lakon aikana

Kotimaa
 

Helsingin Sanomat laajentaa Postin lakon ajan lehtien erikoisjakelua. Lauantaina Hesari on tilaajien noudettavissa useista liikennepaikoista ja kauppakeskuksista pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Perjantaina alkanut Posti- ja logistiikka-alan unionin työnseisaus on pysäyttänyt laajalti sanomalehtien varhaisjakelun. Uudenmaan ulkopuolella jakelu toimii pääosin normaalisti.

”Perjantaina saimme jo jakelun useisiin keskeisiin työmatkaliikenteen solmukohtiin. Nyt olemme koko päivän tehneet töitä saadaksemme mukaan lauantain asiointiliikenteen kannalta tärkeät jakelupisteet, kuten suuret kauppakeskukset”, kertoo HS:n liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

”Luettelo jakelupaikoista saattaa matkan varrella muuttua. Pyrimme huolehtimaan siitä, että kerromme HS.fi:ssä ja sunnuntain lehdessä mahdollisimman tarkat koordinaatit”, Putkiranta sanoo.

Erikoisjakelu on tarkoitettu HS:n tilaajille.

Lehden jakelupaikat

HS järjestää yhdessä yhteistyökumppanien kanssa poikkeusjakelun lauantaina kello 9-11. Jakelupisteet ovat esimerkiksi rautatie- ja metroasemien tuntumassa sekä kauppakeskusten edustalla. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella Hesaria jaetaan kauppakeskuksissa Kirkkonummella, Vihdissä ja Järvenpäässä.

Tilaajat voivat noutaa lehtensä myös Sanomatalosta Helsingin keskustassa sekä Sanomalan painotalosta Vantaan Martinlaaksosta. Näistä Sanoman omista toimipisteistä lehtiä voi noutaa koko lauantaipäivän ajan.

Luettelo lauantain kaikista jakelupisteistä löytyy kartasta artikkelin lopusta.

Korvaava erikoisjakelu järjestetään kaikkina päivinä, jolloin varhaisjakelua ei ole. Kussakin jakelupisteessä on lehtiä rajallisesti, eikä HS voi taata niiden saatavuutta.

Lauantaiaamuksi lisättiin jakelupaikkojen ohella myös lehden kappalemääriä, vaikka perjantaina lehtiä jäi paikoin yli tarpeen. Tästä huolimatta joistakin paikoista lehdet loppuivat lauantaina kesken, ennen kuin niitä saatiin paikalle lisää.

Helsingin Itäkeskuksessa aamun poikkeuskuljetus oli epäonnistunut, eikä Tallinnanaukiolle varatut tuhannet lehdet päätyneet ajoissa oikeaan paikkaan. Tilannetta pyrittiin paikkaamaan heti, kun asiasta saatiin tieto.

HS pahoittelee kuljetusketjussa tapahtunutta inhimillistä virhettä ja siitä tilaajille aiheutunutta harmia.

Osa perjantain ja lauantain sisällöistä on julkaistu etukäteen keskiviikon ja torstain lehdissä. Torstain lehti toimitettiin poikkeuksellisesti myös kaikille HS:n viikonvaihdetilaajille.

Sunnuntaina Helsingin Sanomat ilmestyy kaikkialla normaalisti.

HS:n tavoin esimerkiksi Hufvudstadsbladet järjestää pääkaupunkiseudulle ja Uudellamaalle korvaavia jakelupisteitä.

Helsingin Sanomilla tai sitä julkaisevalla Sanoma Media Finland -yhtiöllä ei ole omaa jakeluverkkoa. Poikkeusjakelun järjestäminen täysin kattavasti ei ole lakon aikana mahdollista, edes niin että jokaisen tilaajan lähelle tulisi oma noutopiste

Lehti verkosta

Verkossa lehden saa lakosta huolimatta luettavakseen joka päivä. Painettua lehteä vastaavat digi- ja näköislehti ovat julki joka aamu.

HS:n digitunnukset kannattaa aktivoida juuri nyt, mikäli ne eivät ole ennestään säännöllisessä käytössä. Tunnusten myötä saa päivittäin luettavakseen lehden monipuolista sisältöä, josta osa on tarjolla vain digitaalisena, kuten HS.fi:n jatkuvasti päivittyvät uutiset.

Jos HS:n asiakkaalla ei ole vielä digitunnuksia, kannattaa tarttua ilmaiseen tutustumisjaksoon. Kahden viikon näytetilauksen saa kirjautumalla palveluun osoitteessa HS.fi/lue.

Digitunnuksista on hyötyä myöhemminkin, esimerkiksi kun kääntää lehteä lomaosoitteeseen.

Verkossa tarjolla on aamun lehden ohella HS:n digitaalinen iltapainos sekä jatkuvasti tuoreita uutisia. Päivän lehteen pääsee lakon aikana vaivattomasti suoraan HS:fi:n etusivulta.

Helsingin Sanomat kertoo verkossa päivittäin jakelutilanteesta, jotta asiakaspalvelu ei ruuhkautuisi Postin lakon aiheuttamien häiriöiden takia.

HS.fi pitää pitää lukijan ajan tasalla lakko- ja jakelutilanteesta.

Postin lakosta

Sanomalehtien jakelun ja muiden postinkulun häiriöiden syynä on Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun julistama työnseisaus. Ammattiliitto ja työnantaja riitelevät Postin työntekijöiden työehdoista.

Työnseisaus tarkoittaa samaa kuin lakko. Postin palveluksessa olevat lehdenjakajat eivät siis saavu töihin. Varhaisjakelu tarkoittaa nimenomaan sanomalehtien jakelua aamuyöllä. Helsingissä keskeytyy myös postin perusjakelu. Se tarkoittaa päiväpostin, eli kirjeiden, pakettien ja lehtien kotiin kantoa.

Jakajat eivät tee töitään pääkaupunkiseudulla perjantai- ja lauantaiaamuina. Helsingissä myös päiväposti tulee perjantaista alkaen lakon piiriin. Sunnuntaina lehdet toimitetaan tilaajille normaalisti. Työnseisaus keskeyttää jakelun taas ensi viikolla maanantaiksi, tiistaiksi ja keskiviikoksi.

Lakko häiritsee myös monella muulla tapaa postin kulkua. HS.fi on kertonut lakon vaikutuksista muun muassa tässä jutussa.

HS:n toimitus on töissä Postin lakosta huolimatta, ja lehti tehdään joka päivä. Esimerkiksi toimittajat, kuvaajat ja graafikot eivät siis lakkoile.

Työtaistelutoimet uhkaavat ensi viikolla laajentua myös Postin ulkopuolelle. Kuljetusalan ammattiliitot ovat ilmoittaneet, että ne ovat valmiita tukemaan lakkoilevia postilaisia omilla toimillaan. HS.fi on kertonut tukilakkoaikeista tässä uutisessa.

Mahdolliset hyvitykset

Jos tilaaja ei kaikista erikoisjakeluista ja digitaalisista vaihtoehdoista huolimatta pääse lukemaan Helsingin Sanomia, kannattaa lakon päätyttyä olla yhteydessä asiakaspalveluun. Pyydämme kärsivällisyyttä mahdollisten hyvityspyyntöjen käsittelyssä asiakaspalvelun ruuhkautumisen takia.

Lakon aikana hyvitystarvetta on ennenaikaista arvioida, koska lakon aiheuttamat häiriöt eivät ole kokonaisuudessaan tiedossa. Mahdolliset hyvitykset tilaaja-asiakkaille tehdään tilausjaksoa pidentämällä. Tältä osin HS on lakon alettua muuttanut tilausehtojen tulkintaa asiakkaan kannalta kohtuullisemmaksi. Tilausehtojen mukaan lakko olisi ylivoimainen este, joka ei oikeuta hyvityksiin.

HS antaa ennen lakon päättymistä asiakaspalvelun verkkosivuilla (hs.fi/asiakaspalvelu) tarkemmat ohjeet hyvityspyyntöjen esittämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat