Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lunta sataa pian ehkä Etelä-Suomessakin

Kotimaa
 
Kelin huononeminen talvella voi johtua monesta syystä
Kelin huononeminen talvella voi johtua monesta syystä
Yleisimpiä kelin huonontajia Suomessa ovat lumisateet ja lumipyryt, teiden kuuraantuminen, märkien tienpintojen jäätyminen, musta jää ja jäätävät sateet.

Luvassa on viikonloppu, joka saattaa olla talvinen Etelä-Suomea myöten. Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla lunta tulee todennäköisesti useita senttimetrejä. On pieni mahdollisuus, että ainakin räntää sataa etelärannikolla asti.

”Yötä kohti viilenee, ja lauantaiaamuna voi olla etelärannikollakin pakkasta”, sanoo päivystävä meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitokselta.

Erittäin huonoksi muuttunut ajokeli hankaloitti liikennettä perjantaina ainakin Pirkanmaalla, jonne oli iltaan mennessä kertynyt jopa 15 senttimetriä lunta. Illalla sade voimistui yhä.

Ilmatieteen laitos ennusti, että sateet siirtyvät kohti länttä ja runsastuvat Pohjanmaalla, jossa liikennettä haittaa lisäksi voimakas tuuli.

Myös Keski-Suomeen saattaa kertyä lauantain aikana lunta vähintään kymmenen, paikoin jopa kaksikymmentä senttimetriä. Se tarkoittaa huonoa tai erittäin huonoa ajokeliä.

Pääkaupunkiseudulla lämpötila pysyy viikonlopun juuri ja juuri pakkasen puolella. Pirkanmaalla ja maan keskiosissa pakkasta on lauantaista alkaen selvästi.

Sen sijaan alkuviikon jälkeen on taas luvassa lauhtuvaa säätä. Sateet tulevat vetenä.

Kokon mukaan on vaikea sanoa, jääkö viikonloppuna satava lumi maahan.

”Sitten taas ensi viikon viikonloppuun näyttäisi kylmenevän.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat