Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsästäjäliitto arvostelee aikeita tiukentaa aselakeja: ”Terrorismin vastaisia toimia ei saa suunnata lainkuuliaisiin kansalaisiin”

Kotimaa
 
Sipilä haluaa aselakeihin metsästäjän mentävän aukon
Sipilä haluaa aselakeihin metsästäjän mentävän aukon
Suomi tehostaa EU:n rinnalla toimia terrorismia vastaan, muun muassa matkustajarekisterien avulla. Myös aselakien tiukennus on esillä. Mahdollisesti puoliautomaattiaseet kiellettäisiin siviilikäytössä. Hallituksessa haluttaisiin poikkeus ainakin metsästysaseiden kohdalla. Oppositiosta Erkki Tuomioja jyrähti perjantaina kuitenkin voimakkaasti kotinurkissa pidettäviä aseita vastaan. Toimittaja Eeva Palojärvi HS, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu HS.

Terrorismin vastaiset toimet on suunnattava rikollisiin, ei lainkuuliaisiin kansalaisiin, toteaa Suomen Metsästäjäliitto tiedotteessaan.

Eilen perjantaina kerrottiin, että EU miettii aselakiin tiukennuksia Pariisin terroristi-iskujen jäljiltä. Puoliautomaattiaseet kiellettäisiin mahdollisesti siviilikäytössä. EU:lta odotetaan tarkentuvia ohjeita parin viikon kuluessa.

Suomi ajaa EU:n aselakien tiukennukseen vähintään metsästysaseiden mentävää poikkeamaan. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi perjantaina, että suomalaisen metsästäjän asiasta pidetään huolta, vaikka aselait EU:n terrorismin vastaisissa toimissa todennäköisesti kiristyvät.

Jere Malinen
Hirvenmetsästäjiä Rantasalmella syksyllä 2014.
Hirvenmetsästäjiä Rantasalmella syksyllä 2014.

Metsästäjäliiton mukaan EU:n suunnittelemat aselain kiristykset kohdistuisivat paitsi terroristeihin, myös lainkuuliaisiin metsästäjiin ja urheiluampujiin. Liiton mukaan monet ehdotetuista toimista on suunniteltu huonosti, eikä niillä ole yhteyttä terrorismin ja rikollisuuden vastaiseen taisteluun.

Laillisilla, rekisteröidyillä aseilla ei ole mitään yhteyttä rikolliseen toimintaan, liitto kommentoi. Se korostaa, että metsästäjien, urheiluampujien ja reserviläisten aseet ovat rekisteröityjä ja laillisia aseita.

Metsästäjäliiton näkemyksen mukaan aselupiin liittyvä valvonta ja aseiden säilyttämiseen liittyvät määräykset ovat Suomessa kansainvälistä huipputasoa. Terrorismiin ja rikollisuuteen pitäisi puuttua metsästäjien mukaan ampumaurheilun harrastajien ja reserviläisten harrastusmahdollisuuksia heikentämättä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat