Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Painetun HS:n jakelussa häiriöitä maanantaina – katso, mistä voit hakea lehden

Kotimaa
 
Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Helsingin pääpostiin kiirehti runsaasti asiakkaita heti torstaiaamusta lähtien. Asiakkaat halusivat laittaa kirjeet ja paketit matkaan, ennen kuin lakko alkaa. Monia lakko kiukuttaa. Monelta löytyy myös lakkolaisille ymmärrystä. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus Kalle Koponen, leikkaus Terhi Liimu.

Helsingin Sanomat ilmestyy tänään sunnuntaina normaalisti kaikkialla Suomessa. Painettu lehti kannetaan siten kotiin varhaisjakelun piirissä oleville tilaajille.

Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun työnseisaus pysäyttää lehtien jakelun uudelleen maanantaina, ja myös HS ryhtyy pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla poikkeusjakeluun työmatkaliikenteen aikana. Muualla Suomessa jakelu toimii pääosin häiriöttä.

Lakon jatkuessa mahdolliset kuljetusliittojen tukitoimet voivat kuitenkin myöhemmin viikolla haitata lehden jakelua merkittävästi.

Jos kartta ei toimi, saat sen auki tästä linkistä.

Erikoisjakelu maanantaina

HS järjestää yhdessä yhteistyökumppanien kanssa poikkeusjakelun maanantaina kello 7-9. Jakelupisteet ovat esimerkiksi rautatie- ja metroasemien liepeillä, työmatkaliikenteen saavutettavissa.

Erikoisjakelu on tarkoitettu HS:n tilaajille.

Tilaajat voivat noutaa lehtensä myös Sanomatalosta Helsingin keskustassa sekä Sanomalan painotalosta Vantaan Martinlaaksosta. Näistä Sanoman omista toimipisteistä lehtiä voi noutaa koko maanantaipäivän ajan.

Korvaava erikoisjakelu järjestetään kaikkina päivinä, jolloin varhaisjakelua ei ole. Kussakin jakelupisteessä on lehtiä rajallisesti, eikä HS voi taata niiden saatavuutta.

Luettelo maanantain jakelupisteistä löytyy oheisesta kartasta.

Lauantaiksi jakelupisteiden määrää lisättiin, jotta mukaan saatiin muun muassa suuret kauppakeskukset. ”Pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla saimme painetun lehden Postin lakosta huolimatta kymmenille tuhansille asiakkaillemme”, kertoo lakon ajan järjestelyistä vastannut tuoteryhmäpäällikkö Maarit Lamminmäki.

Lehtiä jaettiin kaikkiaan parissakymmenessä paikassa. Jakelupisteiden ohella myös lehden kappalemääriä lisättiin perjantaisesta. ”Esimerkiksi Kampissa ja Rautatieasemalla jakajat olivat liikkeellä yhteen saakka iltapäivällä. Asiakkaat olivat hyvin perillä tilanteesta, ja kiitoksiakin kuultiin”, Lamminmäki kertoo.

Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla ja Kirkkonummella lauantaijakelu valitettavasti epäonnistui. Kuljetusketjussa tapahtuneen virheen takia näihin paikkoihin varatut lehdet eivät päätyneet perille. Itäkeskukseen lehtiä saatiin myöhemmin rajallinen määrä muista paikoista.

”Lakon ajan poikkeusjärjestely osoittautui tältä osin turhan haavoittuvaksi. Matkan varrella tapahtui tietokatkoksia, ja osa lehdistä rahdattiin vääriin paikkoihin. Tämä on todella ikävää, ja olemme hyvin pahoillamme aiheutuneesta harmista”, Lamminmäki toteaa.

Myyrmäessä, Sörnäisissä ja Sanomalassa lehdet saatiin jakoon, mutta ne loppuivat kesken aamun kuluessa.

Maanantaina jakelu keskittyy aamuliikenteen solmukohtiin. Jakelun helpottamiseksi maanantain HS ilmestyy näillä näkymin yhdessä osassa.

Lehti verkosta

Verkossa lehden saa lakosta huolimatta luettavakseen joka päivä. Painettua lehteä vastaavat digi- ja näköislehti ovat julki joka aamu.

HS:n digitunnukset kannattaa aktivoida juuri nyt, mikäli ne eivät ole ennestään säännöllisessä käytössä. Tunnusten avulla saa päivittäin luettavakseen lehden monipuolista sisältöä, josta osa on tarjolla vain digitaalisena, kuten HS.fin jatkuvasti päivittyvät uutiset.

Jos HS:n asiakkaalla ei ole vielä digitunnuksia, kannattaa tarttua ilmaiseen tutustumisjaksoon. Kahden viikon näytetilauksen saa kirjautumalla palveluun osoitteessa HS.fi/lue. Tunnuksista on hyötyä myöhemminkin, esimerkiksi kun kääntää lehteä lomaosoitteeseen.

Verkossa tarjolla on aamun lehden ohella HS:n digitaalinen iltapainos sekä jatkuvasti tuoreita uutisia. Päivän lehteen pääsee lakon aikana vaivattomasti suoraan HS:fin etusivulta.

Mahdolliset hyvitykset

Jos tilaaja ei erikoisjakeluista ja digitaalisista vaihtoehdoista huolimatta pääse lukemaan HS:a, kannattaa lakon päätyttyä olla yhteydessä asiakaspalveluun. HS antaa ennen lakon päättymistä asiakaspalvelun verkkosivuilla (hs.fi/asiakaspalvelu) tarkemmat ohjeet hyvityspyyntöjen esittämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat