Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 12 tunnin sähkökatkos oikeuttaa korvaukseen ilman erillistä vaatimusta

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Lunta sähkölinjojen päällä Keuruun Huhkojärvellä sunnuntaiaamuna 22. marraskuuta.
Lunta sähkölinjojen päällä Keuruun Huhkojärvellä sunnuntaiaamuna 22. marraskuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sähkökatkoksista kärsivien on hyvä muistaa, että yli 12 tunnin sähkökatkos oikeuttaa loppukäyttäjän rahalliseen korvaukseen.

Sähkömarkkinalain mukaan sähkön loppukäyttäjällä on ilman erillistä vaatimusta oikeus sähkönjakelun tai sähköntoimituksen yhtäjaksoisen keskeytymisen perusteella vakiokorvaukseen.

Vakiokorvauksen määrä loppukäyttäjän vuotuisesta siirtopalvelumaksusta määräytyy sen mukaan, kuinka pitkä sähkönjakelun keskeytyaika on ollut.

Mikäli keskeytysaika on ollut vähintään 12 tuntia mutta alle 24 tuntia, on korvaus lain mukaan 10 prosenttia siirtopalvelumaksusta. Alle 72 tunnin katkos oikeuttaa 25 prosentin korvaukseen ja alle 120 tunnin katkos 50 prosentin korvaukseen.

Lain mukaan loppukäyttäjälle kalenterivuoden kuluessa maksettavien vakiokorvausten määrä voi olla kuitenkin enintään 200 prosenttia vuotuisesta siirtopalvelumaksusta tai 2 000 euroa.

Vaikka korvauksen saa sähkömarkkinalain mukaan yli 12 tunnin katkoksen jälkeen, yhtiöt voivat maksaa korvauksia lyhemmistäkin katkoksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat