Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autolautalla seilanneet lamput, tykit ja patsas myytiin Helsingissä – irtaimistoa haettiin Turusta asti

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Autolautan huutokaupassa jonotettiin tauluja ja tykkejä
Autolautan huutokaupassa jonotettiin tauluja ja tykkejä
Autolautta Silja Serenaden irtaimistoa myytiin huutokaupassa sunnuntaina Helsingissä. Turkulaismies matkusti varta vasten Helsinkiin hakemaan tuhansia kilometrejä merellä seilanneita tauluja. Toimittaja ja leikkaja: Esa Juntunen, kuvaus: Janne Järvinen, musiikki: Kevin Macleod / incompetech.com

Muun muassa tätä kaupattiin

  Lamput 10 euroa kaksi kappaletta

  Lautaset 10 euroa kuusi kappaletta

  Puinen peili 100 euroa

  Puinen leikkiruori 100 euroa

  Painava marmorinen naispatsas 100 euroa

Esa Juntunen HS

Kahdessa taulussa on kuvattu viljaa ja korsia. Hinta: kymmenen euroa kappale.

Niiden takia Ilmari Peltonen on matkustanut Turusta bussilla Helsinkiin – ja lähtee kauppojen jälkeen kotimatkalle.

”Mikäpä ettei, kun kodin sisustukseen sopivat oikein hyvin. Toinen [taulu] voisi olla olohuoneen seinällä, miksei makuuhuoneessakin ja toinen kylpyhuoneessa”, hän suunnittelee sunnuntaina Helsingin Olympiaterminaalissa.

Nämä eivät olekaan mitä tahansa tauluja. Ne ovat roikkuneet autolautta Silja Serenaden DeLuxe-hyteissä, kulkeneet siis tuhansia kilometrejä merellä. Ne ovat nähneet lukemattomat pikkujoulut, häämatkat ja ryyppyreissut.

Vastaavantyyppisiä tauluja löytyisi melkein mistä tahansa sisustusliikkeestä. Niihin kytkeytyvä tarina on kuitenkin uniikki, Peltonen pohtii.

”Näitä tauluja on aika rajallinen määrä. Ikean tauluja on tuhansissa suomalaisissa kodeissa.”

Janne Järvinen HS
Ilmari Peltonen osti kaksi taulua Silja Serenaden irtaimiston huutokaupasta. ”Minua on kuskattu laivalla pienestä pitäen, ensimmäistä kertaa varmaan vuoden ikäisenä.” Tuolloin hän oli saanut laivan maskottihylkeen, joka oli suurempi kuin Ilmari itse.
Ilmari Peltonen osti kaksi taulua Silja Serenaden irtaimiston huutokaupasta. ”Minua on kuskattu laivalla pienestä pitäen, ensimmäistä kertaa varmaan vuoden ikäisenä.” Tuolloin hän oli saanut laivan maskottihylkeen, joka oli suurempi kuin Ilmari itse.

Laivayhtiö Tallink Silja huutokauppasi sunnuntaina Serenaden vanhaa irtaimistoa. Tempaus poiki pienimuotoisen sumpun terminaaliin, jossa oli tarjolla muun muassa lamppuja, lautasia ja laivan kauneushoitolan marmorinen naispatsas.

Pirjo Palmén osti miehensä kanssa kaksi lamppua.

”Nämä lähtevät meidän makuuhuoneeseen. Minulla on ennestään Silja Serenaden vanha Silja-luokan hytin kuvullinen lamppu huushollissa. Nämä ovat sitä seuraavaa eli uudempaa versiota. Näin ne jatkavat kotona laivan historiaa”, Palmén selittää.

Palménin Serenade-intoa selittää se, että hän on Tallink Siljan pääkonttorin aulassa töissä.

”Tavaralla tai esineellä pitää olla joku historia.”

Suomalaisilla on hassu suhde Itämerellä seilaaviin laivoihin. Kun esimerkiksi Finnjet-alus passitettiin intialaiselle romuttamolle, suomalaiset kokosivat yhdistyksen, joka yritti pelastaa aluksen. Turhaan.

Olympiaterminaalissa sentään saatiin pelastettua laivahistoriaa lamppu lampulta. Serenade tosin kävi vain remontissa ja palaa liikenteeseen maanantaina. Uudistustöiden aikana poistettiin paljon vanhoja kalusteita.

”Uuteen Serenadeen ne eivät enää sopineet. Päätimme, että laitamme tavaran kiertoon. Annetaan innokkaille ostajille mahdollisuus saada kotiin tämmöisiä sisutuselementtejä”, sanoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd ja taputtelee kaupan olevaa leikkitykkiä.

Entä se kauneushoitolan naispatsas? Ostaja ei halunnut julkisuuteen, mutta kertoi HS:lle, että patsas menee aviomiehelle joululahjaksi. Mies oli kuulemma toivonut niin.

Niin ikään Siljaland -lastenhuonekyltin itselleen lunastanut ei halunnut kameroiden eteen. Ostaja kuitenkin odotti huutokaupan loppua, jolloin tavaraa alkoi irrota puoleen hintaan. Silloin kyltin hinta putosi viiteenkymppiin.

Tempauksen tuotto lahjoitettiin Lastenklinikoiden kummit ry:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat