Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykkä ei välttämättä toimi vielä maanantainakaan

Kotimaa
 
Sauna ja kynttilät pelastivat sähköttömillä seuduilla
Sauna ja kynttilät pelastivat sähköttömillä seuduilla
Talven ensimmäinen lumimyrsky vei sähköt kymmeniltätuhansilta ihmisiltä. HSTV vieraili Valkeakoskella, jossa työmiehet katkoivat puita sähkölinjojen päältä samalla kun naapuritalossa lämmiteltiin saunaa lämmityksen korvikkeeksi. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus ja editointi: Janne Järvinen HS

Matkapuhelinverkko on nurin osassa Suomea, koska tukiasemien sähköjä on poikki. Matkapuhelimet ja laajakaistayhteydet eivät operaattorien mukaan toimi moitteetta kaikilla alueilla vielä ensi viikollakaan.

”Pahimmillaan meillä oli noin 40 000 asiakasta häiriön piirissä sunnuntaina”, Elisan palveluhallintakeskuksen kehitysjohtaja Elina Vuorio sanoo.

Sunnuntaina illansuussa joko mobiilipalveluun tai laajakaistaliittymään liittyviä ongelmia saattoi olla edelleen 30 000:lla Elisan asiakkaalla.

Operaattorit yrittivät itse helpottaa asiakkaiden ahdinkoa varavoimalla. Samalla sähköyhtiöt kamppailivat korjatakseen jakeluverkkoaan.

”Meillä on useampia varavoimakoneita suunnilleen Forssan, Virtain ja Jyväskylän rajaamalla vika-alueella”, Vuorio kertoo.

Vuorion arvion mukaan ongelmat tuskin ratkeavat sunnuntain aikana: ”Maanantaiksi jää vielä tekemistä. Kaikki eivät silloin pysty vielä soittamaan. Toisaalta on ihmisiä, joilla yhteydet ovat koko ajan toimineet.”

Myös tuhansien Soneran asiakkaiden matkaviestinyhteydet ovat takkuilleet.

”Alentunut kuuluvuus on koskenut pahimmillaan noin 25 000 asiakastamme”, Soneran viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tatu Tuominen uskoo.

Hän ei halua arvioida, kuinka monella Soneran asiakkaalla on hankaluuksia vielä maanantaina. ”Yleensä korjaaminen etenee rivakkaa tahtia.”

DNA kertoo, että noin 70 sen käyttämää tukiasemapaikkaa oli toimintakyvyttömiä sunnuntaina illansuussa. Vielä sunnuntaiaamuna määrä oli 125.

Yksi tukiasemapaikka palvelee noin sataa DNA:n gsm-, 3g- tai 4g-verkon asiakasta, ja yhteysongelmat koskivat yhtiön laskutavan mukaan sunnuntai-iltana noin 7 000 asiakasta. Heistä valtaosalla hankaluudet liittyvät mobiiliyhteyksiin.

”Tilanne on paranemaan päin. Arvioisin, että maanantaina tukiasemapaikoista enää kymmenkunta on alhaalla, ja viimeistään tiistaina iltaan mennessä matkaviestinverkko toimii taas normaalisti”, tekninen johtaja Tommy Olenius DNA:sta sanoi sunnuntai-iltana.

Pahimpia ongelmat ovat DNA:n mukaan Lempäälän ja Toijalan sekä Oriveden ja Jyväskylän välillä, minkä kertoo myös yhtiön häiriökartta. Operaattorit ovat vieneet kriittisiin paikkoihin varavoimakoneita, jotta tukiasemille on saatu sähköä.

Aleksi Tuomola / Lehtikuva
Keski-Suomen alueella saattaa esiintyä ongelmia matkapuhelinverkkossa. Siru Oksa käytti älypuhelintaan illalla Helsingissä 21. marraskuuta.
Keski-Suomen alueella saattaa esiintyä ongelmia matkapuhelinverkkossa. Siru Oksa käytti älypuhelintaan illalla Helsingissä 21. marraskuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat