Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Enää 2 500 asiakasta ilman sähköä – Tampereen ja Jyväskylän välinen junaliikenne saatu käyntiin

Kotimaa
 
HS-saa 23.11.
HS-saa 23.11.

Noin 2500 Sähköyhtiö Elenian asiakasta Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla oli maanantai-iltana kahdeksan aikaan vielä vailla sähköä.

Eleniasta kerrottiin maanantai-iltana, että tavoitteena on saada lähes kaikille kotitalouksille sähköt takaisin tiistaiaamuun mennessä. Sen jälkeen korjaustyöt jatkuvat mökkialueilla ja sähköverkkoa uhkaavien taipuvien puiden poistolla metsistä.

Yli 400 asentajan ja metsurin voimin tehdyt korjaustyöt ovat edistyneet maanantain aikana. Aamulla kahdeksan jälkeen sähköttömiä asiakkaita oli yli 12 000.

Eniten sähköttömiä asiakkaita oli Pirkanmaalla, jossa ilman sähköä oli iltapäivällä kolmen aikaan noin 1 300 Elenian asiakasta. Keski-Suomessa sähköttömiä asiakkaita oli noin 1 100. Maanantai-iltaan mennessä Hämeessä sähköt oli saatu noin sataa asiakasta lukuun ottamatta kuntoon.

Sunnuntain vastaisena yönä runsaat lumisateet veivät sähköt yli 60 000 kotitaloudelta.

Suurin osa sähköttömistä kotitalouksista oli sähköyhtiö Elenian sähköverkon alueilla.

Sähköt katkesivat myös tuhansilta sähköyhtiö Järvi-Suomen Energian asiakkailta, mutta heistä sähköttä oli maanantaina aamulla enää muutamia kymmeniä asiakkaita Pieksämäen seudulla.

Runsaat lumisateet haittaavat myös junaliikennettä. VR kertoo viivästyksistä verkkosivuillaan.

Tampereen ja Jyväskylän välinen rataosuus vaurioitui raiteille lumen painosta kaatuneiden puiden vuoksi. Kuuden aikaan maanantai-iltana junat saatiin kuitenkin taas kulkemaan.

Tampereen ja Jyväskylän välillä kulkevia junia on korvattiin maanantaina päivällä busseilla.

Liikennevirasto tiedotti kuuden jälkeen illalla, että junaliikenteen sähköviat on pääosin korjattu ja liikennöintiä voidaan jatkaa. Ensimmäisten katkon jälkeen lähtevien junien arveltiin myöhästyvän noin puoli tuntia.

Jos sähkökatko kestää yli 12 tuntia, asiakkailla on oikeus saada katkosta korvauksia.

Mikäli keskeytysaika on ollut vähintään 12 tuntia mutta alle 24 tuntia, on korvaus lain mukaan 10 prosenttia siirtopalvelumaksusta. Alle 72 tunnin katkos oikeuttaa 25 prosentin korvaukseen ja alle 120 tunnin katkos 50 prosentin korvaukseen. Korvauksista voi lukea lisää täältä.

Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
Lunta puiden oksilla Keuruun Huhkojärvellä sunnuntaiaamuna.
Lunta puiden oksilla Keuruun Huhkojärvellä sunnuntaiaamuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat