Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuopion huumepoliisit eivät saa syytteitä Aarnio-jutussa

Kotimaa
 

Kuopion huumepoliisit ovat vapautuneet pääosin virkarikosepäilyistä, jotka liittyivät Aarnio-tutkintaan. Neljän poliisin epäiltiin vaikuttaneet siihen, että Jari Aarnion rikoskumppaniksi epäillyn niin kutsutun Malmin naisen huumausainerikosepäilyt jäivät tutkimatta. Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedotti päätöksestä jättää syyttämättä maanantaina.

Kuopion poliisi oli lopettanut Malmin naiseen kohdistuneen tutkinnan vuonna 2012 sen jälkeen, kun he olivat keskustelleet asiasta Aarnion alaisen kanssa. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen ratkaisujen mukaan Kuopion poliisilaitoksella oli perusteltu syy olettaa, että Helsingin huumepoliisi jatkaisi tutkintaa. Tästä syystä kuopiolaispoliisit eivät olleet rikkoneet virkavelvollisuuksiaan.

Helsingin huumepoliisi ei kuitenkaan jatkanut Malmin naisen tutkintaa. Aarniota ja hänen alaistaan vastaan on nostettu asiasta syytteet jo aiemmin. Rikosnimike on kummankin osalta törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen.

Yksi kuopiolaispoliisi saa kuitenkin syytteen liittyen telekuunteluun, jota Malmin naiseen oli kohdistettu, kun Kuopion poliisi vielä tutki juttua. Tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario oli kertonut käräjäoikeudelle, että kuuntelun kohde olisi tuntematon, vaikka syyttäjän mukaan henkilöllisyys oli siinä vaiheessa poliisin tiedossa.

Syyttäjä vaatii rikoskomisariolle sakkorangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Juttu käsitellään aikanaan Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat