Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisilla kilpajuoksu ajan kanssa Nokian nuoriso-ohjaajan kuoleman tutkinnassa – tappo vanhenee keväällä

Kotimaa
 

Tampere.

Sisä-Suomen poliisi piti viikonloppuna hetken kiinniotettuna nokialaista miestä, jota se epäilee lähes kaksikymmentä vuotta vanhassa henkirikosasiassa Nokialla.

Poliisi ei edes koettanut saada nokialaista 50-vuotiasta miestä vangittavaksi.

Poliisi
Markku Mallat löydettiin kuolleena 6. huhtikuuta 1996.
Markku Mallat löydettiin kuolleena 6. huhtikuuta 1996.

”Hän oli meillä vain kiinniotettuna alkuperäisen suunnitelman mukaan ja teimme ne toimet, joita olimme suunnitelleetkin. Kuulustelimme miehen emmekä uskoneet, että saisimme näyttöä vangitsemiseen”, sanoo rikoskomisario Jari Kinnunen.

”Meidän täytyy nyt tehdä muutama tarkistus ennen kuin päätetään hänen lopullinen asemansa. Hän on epäiltynä, vaikka ei kiinni olekaan.”

Nokialainen nuoriso-ohjaaja ja vihreiden kaupunginvaltuutettu Markku Mallat löytyi kuolleena Nokialla Koskenmäen koulun läheltä perjantaina 5. huhtikuuta 1996 eli pääsiäisen aikaan. Poliisi pitää tapausta tappona.

”Kiinniotettu suhtautui hyvin ymmärtäväisesti, kun hänelle kerrottiin ne perusteet, miksi hän on poliisin kanssa tekemisissä.”

Tapauksen uusi tutkiminen alkoi vuonna 2013. Poliisi kertoo, että sillä on useita tutkintalinjoja eli tekijä voisi olla joku muukin. Tapauksen uusi tuleminen julkisuuteen on tuonut jonkin verran vihjeitä poliisille.

”Meillä on useita tarkistettavia henkilöitä”, Kinnunen sanoo.

Hän ei kommentoi, mikä nyt kiinniotetun yhteys tapahtumaan olisi ollut.

Poliisilla on tapauksessa menossa eräänlainen loppukiri, koska ensi vuoden pääsiäisenä tulee kuluneeksi kaksikymmentä vuotta tapahtumasta. Se on myös tapon vanhenemisaika.

”On vielä tutkittavaa ennen kuin vanhenemisaika koittaa. Koetamme saada kaikki sellainen tutkittua, mikä inhimillisesti on mahdollista. Silloin kun ei ole enää aikaa, voimme sanoa, että kaikki on tehty, mikä tehtävissä on”, Kinnunen sanoo.

Poliisilla on mahdollisuus hakea lisäaikaa oikeudelta, jos siihen on erityisiä syitä, kuten vaikka hyvin vahvaa näyttöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat