Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohjelmointi tulee yhä vahvemmin koululaisten arkeen

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Robotiikka ja ohjelmointi tulee kouluihin
Robotiikka ja ohjelmointi tulee kouluihin
Ohjelmointi ja robotiikka tulee yhä vahvemmin ympäristöopin kaltaiseksi oppiaineeksi kouluihin. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen / HS

Ohjelmointi ja robotiikka on tulossa yhä vahvemmin koululaisten arkeen.

”On tämän päivän ympäristöoppia, että lapset ja nuoret oppivat ymmärtämään rakennetun maailman rakentumista”, Innokas-verkoston johtaja Tiina Korhonen sanoo.

”Kaikista ei tarvitse tulla insinöörejä, mutta mutta tärkeää on, että he ymmärtävät miten maailma rakentuu - samalla tavalla kuin kaikki muutkin perustiedot ja -taidot.”

Innokas-verkosto on suomalaisten koulujen verkosto, joka pohtii, miten teknologiaa voi käyttää kouluissa oppimisen tukena. Verkosto järjesti maanantaina robottitempauksen koululaisille Sanomatalossa Helsingissä. Tammikuussa voimaan astuvassa uudessa opetussuunnitelmassa on niin sanotun laaja-alaisen osaamisen taidot. Teknologian käyttöä pyritään linkittämään koulutyöhön, Korhonen sanoo.

Hän ei murehdi automaation vaikutuksia työllisyyteen.

”Tietynlaiset perusmekaaniset työt saattavat korvautua robotiikalla, mutta sitten saattaa tulla ihan uudenlaisia ammatteja”, Korhonen sanoo. Hänen mukaansa on hyvä, jos jo ekaluokkalaisia pystytään tukemaan tämän ymmärtämisessä. Jokaisen tulisi Korhosen mukaan ymmärtää ohjelmoinnin perusteita.

”Siinä opitaan loogista päättelyä, ongelmanratkaisua, luovuutta, kekseliäisyyttä ja innovatiivisuutta. Ohjelmointi on tapa opettaa taitoja, joita lapset ja nuoret tarvitsevat tulevaisuudessa, niitä laaja-alaisen osaamisen taitoja.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat