Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postityöntekijä Tero Vainikan palkasta lähtee 150 euroa, jos työnantajan esitykset toteutuvat

Kotimaa
 
Mika Ranta / HS
Postin pääluottamusmies Tero Vainikka oli lakkovahtina Ala-Malmin jakelupisteellä.
Postin pääluottamusmies Tero Vainikka oli lakkovahtina Ala-Malmin jakelupisteellä. Kuva: Mika Ranta / HS

Postityöntekijä Tero Vainikka arvelee, että työnantajan esitykset tiputtaisivat hänen kuukausipalkkaansa noin 150 eurolla. Tarkka summa riippuu jakson ylitöiden määrästä.

Vainikka ei ollut maanantaina töissä. Hän on Malmin postin luottamusmies ja oli aamuvarhaisesta lakkovahtina. Hänen mukaansa työnantajan esitykset työajan joustoista ja lisien leikkaamisesta eivät ole inhimillisiä.

Vainikan mukaan työnantaja haluaa määrätä työntekijän pelkästään jakeluun, kun nyt työpäivässä on myös lajittelua. ”Ihmisen oletetaan jaksavan jakaa kymmenen tuntia ylös rappuja”, Vainikka sanoo.

Huolena on myös työnantajan oikeus samana päivänä ilmoittaa työntekijälle, onko työpäivä neljä vai kymmenen tuntia pitkä.

Palkanalennukset tulisivat siitä, että työnantaja on esittänyt muun muassa viikonloppulisiin heikennyksiä ja yötyölisien poistamista.

”Eikö työnantajan puolella ajatella mikä on inhimillisyyttä miten ihmiset voivat tulla toimeen? Hesarin jakajan palkka on tuhannen euron kieppeillä ja jos siitä leikataan yölisät pois, se on iso pudotus.”

”En ole ihmeissäni että liitot aika kovaa pistävät vastaan. Ei ole kyllä ennen tällaista leikkauslistaan näkynyt.”

Hän on huolissaan kilpailun avaamisesta. Posti ei ole tasapuolinen kilpailija koska sitä sitoo yleispalveluvelvoite. Tämän huolen jakaa myös työnantaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat