Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikkajuristi sai esiintymiskiellon

Kotimaa
 

Helsingin hallinto-oikeus on määrännyt helsinkiläiselle juristille Kirsi Petterssonille vuoden pituisen esiintymiskiellon tehtävien laiminlyönnin ja muun muassa laskutukseen liittyvien epäselvyyksien vuoksi. Pettersson ja hänen yhtiönsä Novolex ovat keskittyneet erityisesti turvapaikanhakijoiden avustamiseen. Hallinto-oikeuden ylituomari Liisa Heikkilä luonnehtii esiintymiskieltoa harvinaiseksi.

Valtaosa Petterssonin asiakkaista on ulkomaalaisia, joilla on itse huonot mahdollisuudet arvioida hänen työnsä laatua, oikeus huomautti.

Pettersson oli laskuttanut valtiota asiakastapaamista, joissa oikeuden mukaan oli epäselvää, oliko niitä lainkaan ollut. Yhdestä tapaamisesta oli laskutettu, vaikka Maahanmuuttoviraston mukaan asiakas oli palannut jo kotimaahansa.

Hallinto-oikeus huomasi, että useissa eri asiakastapaamisissa oli sama päivämäärä ja kellonaika. Pettersson sanoi, että kyseessä oli virhe.

Tulkkauslaskuihinkin liittyi epäselvyyksiä. Esimerkiksi yhdessä tapauksessa pelkästään serbiaa puhuneen asiakkaan tulkkauskieleksi taas oli ilmoitettu bosnia.

Oikeus pyysi Petterssonilta kirjallisen vastineen, mutta sitäkään hän ei toimittanut määräaikaan mennessä. Kun oikeus järjesti asiasta suullisen istunnon, Pettersson ei tullut paikalle eikä toimittanut etukäteen selvitystä laillisesta esteestä.

Pettersson ei pitänyt puutteita kovin vakavina. Monet niistä johtuivat hänen mukaansa inhimillisestä virheestä. Hallinto-oikeus ei ollut varma siitä, pitääkö Pettersson edes yhteyttä päämiehiinsä. Petterssonin vastine ei vakuuttanut oikeutta.

Pettersson on valittanut hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Asia on myös asianajajaliiton valvontalautakunnan käsittelyssä mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Pettersson ei vastannut HS:n soittopyyntöön.

OIKAISU 27.11.2015.Kirsi Pettersson ei omista Novolex yhtiötä eikä hän kuulu yhtiön päättäviin elimiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat