Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lue tästä viime tiedot, kuinka saat Hesarin Postin lakon aikana

Kotimaa
 

Painetun Helsingin Sanomat löytää tiistaina samoista poikkeusjakelupisteistä kuin eilen maanantainakin. Koteihin lehteä ei pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla jaeta nytkään Postin työnseisauksen takia.

Jakajat ovat liikkeellä työmatkaliikenteen seassa aamulla kello 7-9. Jakelupisteet sijaitsevat muun muassa rautatie- ja metroasemien läheisyydessä. Lisäksi tilaajat voivat noutaa lehtensä koko päivän ajan Sanomatalon vastaanotosta Helsingin keskustassa sekä Sanomalan painotalon edustalta Vantaan Martinlaaksossa.

”Erikoisjakelu jatkuu tällä tavoin keskiviikkoon saakka. Torstaista lähtien varhaisjakelun pitäisi palata ennalleen”, toteaa HS:n liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun työnseisaus pysäyttää lehtien varhaisjakelun keskiviikkonakin. Sen jälkeiseksi ajaksi ei ole tehty uusia lakkoilmoituksia, jotka kohdistuisivat varhaisjakeluun. Työnseisaukset muun muassa lajittelukeskuksissa sekä voivat kuitenkin aiheuttaa häiriöitä perusjakeluun eri puolilla maata.

HS tekee Putkirannan mukaan parhaansa, jotta tilaajille ja ilmoittajille koituvat vahingot jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. ”Toivomme yhä hartaasti, että neuvotteluissa tapahtuisi edistystä ja pääsisimme takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.”

HS on raportoinut lakon sovittelusta ja mahdollisista tukilakoista muun muassa tässä jutussa.

Yhteistyökumppanien kanssa toteutettavan erikoisjakelun helpottamiseksi HS ilmestyy tänään yhdessä osassa, eli A- ja B-osat on painettu yksiin kansiin. Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun työnseisaus pysäyttää lehtien varhaisjakelun keskiviikkonakin.

Luettelo tiistain kaikista jakelupisteistä löytyy kartasta artikkelin lopusta.

Verkossa HS ilmestyy lakonkin aikana joka päivä. Painettua lehteä vastaavat digi- ja näköislehdet ovat tänäkin aamuna tarjolla kaikkialla Suomessa yhtä aikaa.

Digitunnusten avulla saa luettavakseen lehden monipuolista sisältöä, josta osa on tarjolla vain digitaalisena, kuten HS.fi:n jatkuvasti päivittyvät uutiset. ”Lakkopäiviksi tuotamme HS.fi:hin myös runsaasti lisälukemistoa parhaasta tarjonnastamme. Lisäksi myös verkon iltapäiväpainos eli HS Ilta on normaalia tuhdimpi”, kertoo HS:n kehityspäällikkö Esa Mäkinen.

Jos HS:n asiakkaalla ei ole vielä digitunnuksia, kannattaa tarttua ilmaiseen tutustumisjaksoon. Ilmaisen näytetilauksen saa kirjautumalla palveluun osoitteessa HS.fi/lue.

Korvaava erikoisjakelu järjestetään kaikkina päivinä, jolloin varhaisjakelua ei ole. Kussakin jakelupisteessä on lehtiä rajallisesti, eikä HS voi taata niiden saatavuutta. Aiempien jakelupäivien kokemusten pohjalta pyritään joka päiväksi kuitenkin varaamaan riittävä määrä lehtiä.

Jakelupaikat lakon ajaksi sovitaan päivä kerrallaan, ja HS pyrkii verkkosivuillaan pitämään asiakkaat ajan tasalla lakko- ja jakelutilanteesta. HS:n tavoin esimerkiksi Hufvudstadsbladet järjestää lukijoitaan varten korvaavia jakelupisteitä.

Helsingin Sanomilla tai sitä julkaisevalla Sanoma Media Finland -yhtiöllä ei ole omaa jakeluverkkoa. Poikkeusjakelun järjestäminen täysin kattavasti ei ole lakon aikana mahdollista, edes niin että jokaisen tilaajan lähelle tulisi oma noutopiste.

Sanomalehtien jakelun ja muiden postinkulun häiriöiden syynä on Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun julistama työnseisaus. Ammattiliitto ja työnantaja riitelevät Postin työntekijöiden työehdoista.

Helsingissä myös perusjakelu on ollut perjantaista alkaen lakon piirissä.

Lakko häiritsee myös monella muulla tapaa postin kulkua. HS.fi on kertonut lakon vaikutuksista muun muassa tässä jutussa.

HS:n toimitus on töissä Postin lakosta huolimatta, ja lehti tehdään joka päivä.

Jos tilaaja ei kaikista erikoisjakeluista ja digitaalisista vaihtoehdoista huolimatta pääse lukemaan Helsingin Sanomia, kannattaa lakon päätyttyä olla yhteydessä asiakaspalveluun. Pyydämme kärsivällisyyttä mahdollisten hyvityspyyntöjen käsittelyssä asiakaspalvelun ruuhkautumisen takia.

Lakon aikana hyvitystarvetta on ennenaikaista arvioida, koska lakon aiheuttamien häiriöiden laajuus ei ole kokonaisuudessaan tiedossa. Mahdolliset hyvitykset tilaaja-asiakkaille tehdään tilausjaksoa pidentämällä.

HS antaa ennen lakon päättymistä asiakaspalvelun verkkosivuilla (hs.fi/asiakaspalvelu) tarkemmat ohjeet hyvityspyyntöjen esittämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat