Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmois­murhasta tuomittu Juha Valjakkala lähti jälleen omille teilleen vankilasta

Kotimaa
 
Poliisi
Useasti nimeään vaihtanut Nikita Bergenström vuonna 2006.
Useasti nimeään vaihtanut Nikita Bergenström vuonna 2006. Kuva: Poliisi

Kolmoismurhasta vuonna 1988 tuomittu Juha Valjakkala, nykyiseltä nimeltään Nikita Bergenström, on jälleen lähtenyt omille teilleen kesken vankeustuomionsa Jokelan vankilasta.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan Valjakkala oli saanut poistumisluvan Jokelan vankilan suljetulta osastolta viime viikon keskiviikon kello 7.30:n ja 16:n väliseksi ajaksi, mutta hän jätti palaamatta takaisin vankilaan.

Valjakkala on tiistaina kuudetta päivää kateissa. Vankilaviranomainen on ilmoittanut hänen katoamisestaan Itä-Uudenmaan poliisille.

Hänet on etsintäkuulutettu. Poliisi vahvisti tiistaina, että Valjakkala on yhä kateissa eikä hänen olinpaikastaan ole tietoa.

Valjakkalan katoamisesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan hän oli saanut poistumisluvan vankilan ulkopuolella järjestetyn kurssin takia. Valjakkala suorittaa Ilta-Sanomien mukaan vuoden ja kahden kuukauden mittaista vankeusrangaistusta, jonka hän sai muun muassa pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Valjakkala tuomittiin elinkautiseen kolmoismurhasta, jonka hän teki Ruotsin Åmselessa vuonna 1988. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2009. Sen jälkeen hän on jäänyt kiinni useista muista lievemmistä rikoksista.

Valjakkala on lähtenyt omille teilleen useasti vankeustuomioidensa aikana.

Edellisen kerran hän poistui luvattomasti Keravan avovankilasta vuonna 2011. Silloin hän käytti nimeä Nikita Fouganthine.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat