Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa tutkittava sotarikosepäily liittyy ruumiin häpäisemiseen Irakissa

Kotimaa
 

Suomessa tutkittava sotarikosepäily liittyy HS:n tietojen mukaan netissä leviäviin raakoihin valokuviin ja ruumiin häpäisemiseen. Sotarikoksen epäillään tapahtuneen Irakissa kesällä 2014. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin sotarikoksesta epäiltynä viime viikolla.

Tutkinnanjohtaja Jari Räty keskusrikospoliisista vahvistaa, että tutkinta liittyy sosiaalisesta mediasta löytyneeseen materiaaliin.

Epäilty on syntynyt vuonna 1986. Rädyn mukaan hän on tullut Suomeen syyskuussa. Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

HS:n tietojen mukaan epäilty taisteli Irakissa aseellisissa shiia-joukoissa. Ne taistelevat terroristijärjestö Isisiä vastaan.

HS:n tietojen mukaan Suomeen on tullut turvapaikanhakijoina useita henkilöitä, joilla on yhteyksiä Irakin aseellisiin shiia-joukkoihin ja toisaalta useita ihmisiä, joilla on yhteyksiä Isisiin.

Suojelupoliisi on aiemmin kertonut, että Suomeen saapuneiden joukossa on ihmisiä, joilla on yhteyksiä konfliktialueiden väkivaltaisiin ryhmiin. Supon mukaan se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että heistä olisi mitään uhkaa Suomessa, vaan Supon tehtävänä on löytää erikseen ne, joiden arvioidaan aiheuttavan uhkaa valtakunnan turvallisuudelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat