Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaismies hyppäsi kuumailmapallosta ilman laskuvarjoa – Trafi selvittää rikkoiko hyppy ilmailumääräyksiä

Kotimaa
 

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi selvittää, rikkoiko suomalaismiehen suorittama hyppy kuumailmapallosta ilman laskuvarjoa ilmailumääräyksiä. Poikkeuksellisesta hypystä julkaistiin video Youtube-videopalvelussa maanantaina.

Videolta näkyy, kun kuopiolainen extremeurheilija Antti Pendikainen hyppäsi ilman laskuvarjovarjoa kuumailmapallon kyydistä pilvien yläpuolella. Hän heitti ennen hyppyä laskuvarjorepun kohti maata.

Antti Pendikainen kiinnittyi vapaan pudotuksen aikana toisen hyppääjän kanssa. Kaksikko laskeutui yhdessä maahan toisen hyppääjän laskuvarjon avulla.

Video oli katsottu tiistaina iltapäivään mennessä yli 450 000 kertaa. Itse hyppy tapahtui jo viime heinäkuussa.

”Trafi perehtyy tapaukseen. Määräykset ja lait eivät ota kantaa hyppäämiseen ilman laskuvarjoa ilma-aluksesta. Sellainen ei ole tullut mieleenkään, kun määräyksiä ja säädöksiä on kirjoitettu. Kyse oli hyvin poikkeuksellisesta stuntista, joka poikkeaa normaalista laskuvarjohyppytoiminnasta”, sanoo Trafin tarkastaja Jussi-Pekka Perunka.

”Se oli erittäin riskialtis teko.”

Myös Ilmailuliitto reagoi tiistaina tapaukseen lähettämällä julkisuuteen tiedotteen. Siinä liitto korostaa, etteivät stunt- ja basehypyt ole osa liiton toimintaa.

”Mikäli huomaat, että laskuvarjosi on syystä tai toisesta lähtenyt selästäsi ennen uloshyppyä, voit korjata asian helposti: pukemalla sen päällesi. Toimikunta korostaa laskuvarjon tärkeyttä myös kuumailmapallosta hypätessä”, Ilmailuliitto totesi tiedotteessa.

Ilmailuliiton mukaan hyppääjä ja kuvaajat valmistautuivat hyppyyn kuukausia, muun muassa harjoittelemalla lentämistä tuulitunnelissa.

”Pendikainen on ensimmäinen ilman laskuvarjoa hypännyt suomalainen. Tiettävästi hän suoritti tämän tyyppisen hypyn kuumailmapallosta ensimmäisenä maailmassa”, Ilmailuliitto kertoi tiedotteessa.

Ilmailuliitto myös huomauttaa, että ilmailumääräyksen mukaan ”lentolaitteesta ei saa pudottaa esineitä, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa, sairautta tai terveydellistä haittaa”.

Liiton tietojen mukaan hyppääjän kuumailmapallosta heittämä laskuvarjoreppu ei voinut aiheuttaa maahan tippuessaan vahinkoa, koska se oli täytetty vaahtomuovilla. Liiton mukaan asian vahvisti sälinkääläinen puimurinkuljettaja, joka löysi varjorepun maasta.

Korjaus 24.11. kello 18.12. Ilmailuliiton siteeraus korjattu muotoon ”ei saa pudottaa esineitä, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa, sairautta tai terveydellistä haittaa”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat