Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Illassa päivän tärkeimmät uutiset: Turkki ampui alas venäläisen hävittäjän

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
MURAD SEZER / Reuters
Turkkilainen F-16 hävittäjä kuvattiin lähellä Syyrian rajaa heinäkuussa. Turkilla on lentotukikohta Adanan kaupungissa.
Turkkilainen F-16 hävittäjä kuvattiin lähellä Syyrian rajaa heinäkuussa. Turkilla on lentotukikohta Adanan kaupungissa. Kuva: MURAD SEZER / Reuters

Näin saat HS Illan käyttöösi

  Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

  Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

  HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

  Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.  Postilakon aikana lukijoille on tarjolla koko verkkolehden ilmainen kahden viikon näytetilaus.

Turkin F-16-hävittäjät ampuivat venäläisen Su-24-hävittäjän alas tiistaina lähellä Syyrian rajaa. Turkin presidentin kanslian mukaan ammuttu kone on venäläinen. Myös Venäjän puolustusministeriön mukaan Turkin tiistaiaamuna alas ampuma kone oli venäläinen Su-24-rynnäkkökone. Venäjän mukaan kone oli Syyrian ilmatilassa. Nato ilmoitti tiistai-iltapäivänä, että se pitää jäsenmaittensa Nato-suurlähettiläitten kesken hätäkokouksen Brysselissä tiistai-iltana. Kokous pidetään Turkin hallituksen pyynnöstä, ja Turkin on tarkoitus tarjota kokouksessa lisätietoja venäläiskoneen alasampumisesta.

Helsingin Sanomien mielipidepalstalla on viime päivinä keskusteltu koulujen ja vanhempien välillä käytettävästä sähköisestä viestintäpalvelusta Wilmasta. Tänään äänessä ovat vanhemmat, joiden mukaan opettajien käytöksessä Wilmassa olisi toivomisen varaa. Keskustelu alkoi, kun nimimerkki Väsynyt opettaja kirjoitti vanhempien kuormittavan opettajia Wilman kautta ylilyönneiksi luonnehtimillaan tehtävillä, kysymyksillä ja pyynnöillä, joita ei kasvotusten esitettäisi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on kutsunut sisäministeri Petteri Orpon (kok) ja oikeusministeri Jari Lindströmin (ps) hätäkokoukseen Kempeleen epäillyn raiskaustapauksen takia. 14-vuotias tyttö raiskattiin Kempeleen Asematiellä myöhään maanantai-iltana. Poliisi epäilee teosta ulkomaalaistaustaisia miehiä. Ylen mukaan epäillyt ovat turvapaikanhakijoita.

Lisäksi kerromme HS-Illassa muun muassa OECD:n raportista, jonka mukaan yhä useampi maa ohittaa Suomen korkeakoulutettujen määrässä, tuki- ja liikuntaelinten sairauksista aiheutuvista miljardimenoista ja miten Ruotsin rajatarkastukset ovat vähentäneet turvapaikanhakijoiden määärää Suomessa.

HS-Illan tarjonta on postilakon aiheuttamien jakeluhäiriöiden vuoksi tänään tavallista runsaampaa. Julkaisemme myös kiinnostavimmat artikkelit maanantain Helsingin Sanomista – aiheina muun muassa sote-uudistuksen aiheuttamat seuraukset julkisten sote-palvelujen työntekijöille, Etelä-Afrikkaa riivaava kuivuus sekä joulukalentereiden suklaan suolainen kilohinta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat