Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asumiskulujen nousu ei nosta asumistukea

Kotimaa
 
Jarno Mela
Hanna Mäntylä
Hanna Mäntylä Kuva: Jarno Mela

Eduskunnassa syntyi tiistaina sotku siitä, onko hallitus sittenkin leikkaamassa eläkeläisten asumistukea.

Hallitus päätti tiistaina, että yleisestä asumistuesta säästetään ensi vuonna 22 miljoonaa euroa, koska hallitus perui eläkkeensaajan asumistuen yhdistämisen yleiseen asumistukeen.

Säästöjä saataisiin korottamalla asumistuen perusomavastuuta sekä pitämällä asumistuen enimmäisasumismenot vuonna 2016 samoina kuin tänä vuonna. Eläkkeensaajan asumistukeen vaikuttavat asunnon lämmitys-, vesi- ja kunnossapitokustannukset, keskimääräiset asumismenot sekä asumismenojen enimmäismäärät eivät siis nousisi.

Oppositio nosti asiasta hälyn illansuussa eduskunnassa, kun tämä kävi keskustelun ensi vuoden budjetin täydennyksestä.

Useampikin Sdp:n edustaja ihmetteli, onko hallitus sittenkin toista kautta ujuttamassa eläkeläisten asumistukeen leikkauksia, kun tämä ei ota asumiskulujen nousua tuen määrässä huomioon.

”Mitä tämä tarkoittaa?”, he kysyivät.

Koska sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) ei ollut paikalla vastaamassa kysymykseen, hallituksen täydentävä budjettiesitys jätettiin pöydälle. Erikoisessa äänestyksessä 176 edustajaa oli poissa. Susanna Huovisen (sd) esitystä, että asiaan palataan torstaina, kannatti 14 edustajaa. Timo Heinosen (kok) esitys, että asia hoidetaan loppuun keskiviikkona, sai 9 ääntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat