Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Posti ei takaa enää terveyskuljetuksia

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Logistiikka-alan yritys DHL:n rekkoja DHL Freightin pääkonttorilla Vantaalla 24. marraskuuta 2015. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti maanantaina, että se tukee PAU:n lakkoa lopettamalla ensi maanantaiaamusta lähtien Deutsche Post DHL Groupin lastien käsittelyn useissa satamissa.
Logistiikka-alan yritys DHL:n rekkoja DHL Freightin pääkonttorilla Vantaalla 24. marraskuuta 2015. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti maanantaina, että se tukee PAU:n lakkoa lopettamalla ensi maanantaiaamusta lähtien Deutsche Post DHL Groupin lastien käsittelyn useissa satamissa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Posti tiedotti tiistaina, ettei se enää voi luvata kaikkien lakkojen ulkopuolelle rajattujen turvallisuuteen ja terveyteen liittyvien lähetysten toimittamista perille.

Postin mukaan Postin työntekijöiden lakon ja toimien takia esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin lähetykset, laboratorionäytteet ja kotisairaanhoidon lähetykset voivat viivästyä pahimmillaan useita päiviä. Postin mukaan näitä käsitellään esimiesvoimin.

Nyt osapuolet riitelevät, kenen syy mahdolliset terveyskuljetusten viivästykset ovat. Postin linja on selvä: syyllinen on työntekijäpuoli. Paun linja on myös selvä: syyllinen on Posti.

Postin jumissa olevaa työehtoriitaa käsiteltiin jälleen tiistaina valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla ilman tulosta. Postin työehtoriita poiki tiistaina lisää tukilakkoja.

Tiistaina työtaistelusta ilmoitti Suomen Merimies-Unioni. Unionin jäsenet eivät ota kuljetusliike DHL:n yksiköitä rahti- eikä matkustaja-aluksiin, yhteysaluksiin, lauttoihin, losseihin eikä muihinkaan kuljetusvälineitä tai lastia kuljettaviin aluksiin.

Tukitoimet alkavat 30. marraskuuta ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Auto- ja kuljetusalan liitto AKT ilmoitti jo maanantaina laittavansa DHL:n kuljetukset boikottiin useissa Suomen satamissa ensi viikolla, jos sopimusta ei synny.

Myös Ilmailualan Unioni IAU jätti tiistaina ennakkoilmoituksen ”myötätuntotyötaisteluun” ryhtymisestä.

Unionin tukitoimet kohdistuvat lentoasemilla lähtevän postin käsittelyyn sekä miehistön ruoka-annosten toimituksiin erillisille postilennoille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat