Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selloon uudenlainen kierrätyspiste

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Espoolaiseen kauppakeskus Selloon voi nyt tuoda niin hyväkuntoiset kuin kulahtaneetkin vaatteet ja kodintekstiilit. Parkkikerroksessa on kolme kierrätyslaatikkoa: yksi naisten ja lasten merkkivaatteille, toinen hyväntekeväisyyteen sopiville ja kolmas käyttökelvottomille vaatteille. Pisteitä hoitava Lassila & Tikanoja halusi helpottaa kuluttajien mahdollisuuksia saada tekstiilit kiertoon.

”Suomessa on kunnianhimoinen tavoite saada tekstiileistä 50 prosenttia kiertoon vuonna 2016”, sanoo kehityspäällikkö Sebastian Aniszewski yhtiön ympäristöpalveluista.

Käytetyt merkkivaatteet toimitetaan Emmy-verkkokauppaan, joka hoitaa vaatteiden lajittelun, kuvauksen, hinnoittelun, varastonnin ja toimituksen asiakkaalle.

Palvelu on suunnattu noin 25–40-vuotiaille naisille, jotka eivät ehdi itse laittaa vaatteitaan myyntiin. Emmy ottaa keskimäärin 50 prosenttia myyntivoitosta, summa riippuu asun hinnasta.

Sellossa hyväntekeväisyyteen lahjoitetut vaatteet menevät Hope-yhdistykselle, joka toimittaa vaatteita pääkaupunkiseudun vähävaraisille lapsiperheille.

Reikäiset ja tahraiset vaatteet toimitetaan jätetekstiilistä uusiotuotteita valmistavalle suomalaiselle Dafecor Oy:lle. Yhtiö tekee teollisuuden ylijäämätekstiilistä ja kuluttajien jätetekstiilistä kuitua, josta valmistetaan muun muassa öljynimeytysmattoja. Yhtiö saa jo nyt hyväntekeväisyysjärjestöltä vaatteita, joista on poistettu napit ja vetoketjut.

”Nyt saamme tietää, millaista materiaalia tulee suoraan kuluttajilta”, kertoo Taina Saha Dafecorista.

Lassila & Tikanojan toteuttama keräys jatkuu alkuvuoteen 2016 saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat