Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahtialus oli ajaa yöllä karille Porkkalassa, ei vastannut kutsuihin

Kotimaa
 

Suomalainen rahtialus oli ajaa karille keskiviikon vastaisena aamuyönä Porkkalanselällä Inkoon kaakkoispuolella. Liikenneviraston mukaan meriliikennekeskuksen ja vartiolaiva Turvan toiminta esti mahdollisen karilleajon.

Suomenlahden meriliikennekeskus havaitsi 70-metrisen kuivarahtialuksen olevan suuntaamassa kohti matalikkoa ja yritti ottaa siihen useasti yhteyden. Alus ei kuitenkaan vastannut kutsuihin.

Meriliikennekeskus oli tapauksen vuoksi yhteydessä lähistöllä olleeseen Suomenlahden merivartioston vartiolaiva Turvaan. Se sai herätettyä valonheittimillä rahtialuksen huomion.

Tämän jälkeen meriliikennekeskus ohjeisti alusta muuttamaan heti kurssiaan turvallisille vesille. Rahtialus oli matkalla Inkooseen.

Suomenlahden meriliikennekeskuksesta ei osattu kertoa keskiviikkona aamupäivällä, miksi alus oli ajaa matalikolle ja miksi se ei vastannut kutsuihin.

”Aluksessa tehdään tarkastus satamassa. [Liikenteen turvallisuusvirasto] Trafi hoitaa sen”, kertoo vuoroesimies Henrik Uski Suomenlahden meriliikennekeskuksesta.

Hänen mukaansa on harvinaista, ettei alus vastaa yhteydenottoihin. Uski luonnehtii tapausta todelliseksi vaaratilanteeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat