Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Illassa päivän tärkeimmät uutiset: Venäjän ja Turkin sanasota kiihtyy

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Fatih Akta / Anadolu Agency
Kuva: Fatih Akta / Anadolu Agency

Näin saat HS Illan käyttöösi

  Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

  Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

  HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

  Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.  Postilakon aikana lukijoille on tarjolla koko verkkolehden ilmainen kahden viikon näytetilaus.

Venäjän ja Turkin välinen kiistely tiistaina tapahtuneesta venäläisen rynnäkkökoneen alasampumisesta on jatkunut keskiviikkona.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kutsui tiedotustilaisuudessaan tekoa ”suunnitelluksi provokaatioksi”. Turkkilainen F-16-hävittäjä ampui venäläisen Su-24-rynnäkkökoneen alas tiistaiaamuna noin kello 9.20, kun se oli Turkin mukaan Turkin puolella.

Keskiviikkona Venäjä ja Turkki julkistivat omat versionsa kartasta, joka kertoo alas ammutun koneen sijainnin. Venäjän kartan mukaan kone liikkui Syyrian puolella, kun taas Turkin julkistaman kartan mukaan kone kävi Turkin ilmatilassa.

Osapuolten itse julkaisemien karttojen todistusvoima on rajallinen, sanoo HS:n haastattelema suomalaisasiantuntija.

Postin työtaistelu laajenee edelleen. Auto- ja kuljetusalan liiton AKT:n mukaan ensi tiistaista alkaen kaikissa Suomen satamissa liittoon kuuluvat ahtaajat eivät käsittele lasteja terminaaleissa, jotka noudattavat huolinta-alan varastoterminaali- ja satamatyöntekijöitä koskevaa työehtosopimusta.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n syyskokouksessa julkaistiin varsinainen suomalaisen työelämän jymyuutinen. EK muuttaa sääntönsä niin, että järjestö ei voi enää sopia keskitetyistä työmarkkinaratkaisuista. Tämä merkitsee, ettei palkansaajilla ole enää osapuolta, jonka kanssa tehdä tupo-, tyka- tai muitakaan sopimuksia.

Helsingin käräjäoikeus vapautti keskiviikkona Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion yli kaksi vuotta kestäneestä tutkintavankeudesta.

Oikeuden mukaan Aarniota on edelleen todennäköisiä syitä epäillä niistä rikoksista, mistä hän on syytteessä. Sotkemisvaara on oikeudenkäynnin kuluessa kuitenkin pienentynyt niin paljon, että vangittuna pitäminen olisi kohtuutonta.

HS Illassa kerrotaan myös, että suomalaisyrityksiä tarkkailevan Finnwatchin mukaan Suomessa syötävää kanaa tuotetaan epäinhimillisissä oloissa muun muassa Aasiassa ja että aurinkoenergian tuotanto kasvaa Suomessa kovaa vauhtia.

HS-Illan tarjonta on postilakon aiheuttamien jakeluhäiriöiden vuoksi tänään tavallista runsaampaa. Julkaisemme myös kiinnostavimmat artikkelit maanantain Helsingin Sanomista – aiheina muun muassa mökkimatkansa omalla lentokoneella tekevä suomalainen Bakerien perhe, viisi ratkaisua joilla on mahdollista päästä eroon kivihiilestä maailman energianlähteenä sekä keinot irrottautua pukeutumisen kertakäyttökulttuurista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat