Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Demarit jaksavat räksyttää

Kotimaa
 
Martta Nieminen

Eläkeläisten asumistuesta nousi taas metakka eduskunnassa, vaikka asian piti olla poissa päiväjärjestyksestä.

Syynä selkkaukseen oli osittain hallituksen sekava tiedottaminen – tai tiedon puute, kun asiasta nousi kohu eduskunnassa tiistai-iltana. Vastuuministerit eivät olleet paikalla selittämässä, mitä oikein on tapahtumassa. Oppositio eli käytännössä Sdp käytti tilannetta hyväkseen ja räksytti hallituksen olevan taas eläkeläisten kimpussa. Twiitit ja tekstiviestit sinkoilivat.

Tilannetta hämmensi myös sosiaali- ja terveysministeriön tiistaina kello 9.57 lähettämä tiedote, joka oli otsikoitu ”Hallitus ehdottaa säästöjä yleiseen asumistukeen ja eläkkeensaajan asumistukeen”.

Eläkkeensaajien asumistukeen kohdistuu ensi vuonna osittain sama säästö kuin yleiseen asumistukeenkin, kun tuen enimmäisasumismenot pidetään samoina kuin tänä vuonna. Kaikki asumistuen saajat, yleensä köyhiä ihmisiä, ovat siis samalla tasolla tässä asiassa. Se tuntuu oikeudenmukaiselta.

Demareilla oli vielä keskiviikkonakin sama levy päällä. Ja sama virsi jatkuu varmasti torstainakin, kun keskustelussa on ensi vuoden talousarvion täydennys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat