Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Burana-kapseleiden takaisinveto sabotaasiepäilyn vuoksi

Kotimaa
 
Orion
Burana Caps -kapselit ovat punaisia ja soikeita, mahdolliset vieraat kapselit eivät.
Burana Caps -kapselit ovat punaisia ja soikeita, mahdolliset vieraat kapselit eivät. Kuva: Orion

Särkylääke Buranan pehmytkapselien vetäminen takaisin kuluttajilta johtuu sabotaasiepäilystä ranskalaisella lääketehtaalla. Suomalainen lääkeyhtiö Orion ilmoitti tiistaina mahdollisesta vieraiden kapselien sekoittumisesta Burana-Caps-pakkauksiin.

Sabotaasiepäilystä kertoi aiemmin Turun Sanomat.

Ranskan valvontaviranomainen käski jo toissa viikon perjantaina Catalent-yhtiötä lopettamaan tuotantonsa tehtaassaan Ranskan Beinheimissa. Catalentin tiedotteen mukaan on epätodennäköistä, että lääkekapselit olisivat sekoittuneet keskenään vahingossa. Se pitää mahdollisena tahallista tekoa.

Orionin laatujohtajan Päivi Järvelän mukaan takaisinvetopäätös ei syntynyt heti, koska ensimmäisen arvion mukaan tapahtuneesta ei ollut vaaraa suomalaisille käyttäjille. Poikkeavien kapselien pitäisi jäädä kiinni Orionin omassa valvonnassa.

Yhdessä viranomaisten kanssa tehty arvio kuitenkin muuttui ja Burana-Caps vedettiin takaisin varotoimenpiteenä, kun Catalent kertoi sabotaasiepäilystä ja siitä, millaisia lääkkeitä keskenään on sekoittunut.

Sinetöidyissä kuljetuspakkauksissa Suomeen tuotavat Burana-Caps-kapselit pakataan Orionin omalla tehtaalla Salossa, jonka pakkauslinjalla kameravalvonnan pitäisi havaita vääränkokoiset tai -väriset kapselit.

”Burana-kapselit ovat kirkkaanpunaisia, ja jokaisessa kapselissa lukee ’Burana’. Ne ovat täysin poikkeavia muista kapseleista”, Järvelä sanoo.

”Salossa ei ole havaittu yhtään poikkeavaa kapselia.”

Catalentin Beinheimin-tehdas pysyy toistaiseksi suljettuna, eikä Burana-kapseleita saada myyntiin. Tapaus koskee vainkapseleita, ei muita Burana-tuotteita.

Orion
Burana Caps -kapselit ovat punaisia ja soikeita, mahdolliset vieraat kapselit eivät.
Burana Caps -kapselit ovat punaisia ja soikeita, mahdolliset vieraat kapselit eivät.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat