Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi Muhoksen perhekodin nuorta saa murhasyytteet

Kotimaa
 

Kaksi 17-vuotiasta nuorta miestä saa Muhoksen perhekodin henkirikostapauksesta syytteet murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Perhekodin ohjaajana toiminut 57-vuotias mies kuoli väkivallan seurauksena viime heinäkuussa.

Syyttäjän mukaan Vantaalta ja Mikkelistä kotoisin olevat nuoret murhasivat ohjaajan, kun he karkasivat Metsolan perhekodista Muhoksella 24.–25. heinäkuuta. He varastivat ohjaajalta avaimet ja perhekodista omaisuutta sekä ottivat luvatta käyttöönsä perhekodin auton.

Kaksikko ajoi autolla Kuopioon, josta heidät otettiin kiinni takaa-ajon jälkeen.

Ajoneuvoa kuljettanut poika saa syytteen myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Syyttäjän mukaan henkirikos oli tapon sijasta murha, koska teko oli suunnitelmallinen sekä erityisen raaka ja julma.

Myös kolmas, Hollolasta kotoisin oleva 17-vuotias poika saa rikossyytteen, koska hän osallistui esitutkinnan mukaan teon suunnitteluun ja valmisteluun. Syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta ensisijaisesti törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Kolmas syytetty ei osallistunut teon varsinaiseen toteuttamiseen eikä hän karannut perhekodista vaan hälytti henkirikoksen jälkeen apua.

Vantaalais- ja mikkeliläisnuoret kiistävät syyllistyneensä murhaan tai tappoon, mutta he myöntävät käyttäneensä väkivaltaa ohjaajaa vastaan. He myöntävät myös varastaneensa omaisuutta ja vieneensä luvattomasti auton.

Kolmas syytetty kiistää syytteen rikoksen valmistelusta.

Oikeudenkäynnin pääkäsittely on määrä järjestää Oulun käräjäoikeudessa joulukuun 9. ja 11. päivinä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat