Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkinta­vankeudesta vapautunut Aarnio: Olo on huojentunut ja oikeudenmukainen

Kotimaa
 
”Syytteet on tänään yhtä kovat kuin eilen”
”Syytteet on tänään yhtä kovat kuin eilen”
Tutkintavankeudesta vapautettu Jari Aarnio saapui torstaina oikeustalolle ensimmäistä kertaa pääoven kautta. Hän kuvaili vankeusaikaansa henkisesti rankaksi. ”Reilusti voi sanoa, että on ollut tosi kovaa.”

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio saapui torstaiaamuna oikeustalolle ensimmäisen vapaudessa nukutun yön jälkeen. Aarnio on edelleen syytteissä muun muassa useista törkeistä huumausainerikoksista, mutta käräjäoikeus päätti eilen päästää hänet tutkintavankeudesta. Aarnio ehti olla vangittuna yli kaksi vuotta.

Aarnio kertoi, että olo oli helpottunut ja oikeudenmukainen, kun hän eilen kuuli vankilaviranomaisilta pääsevänsä vapaaksi. Hän kertoi kaivanneensa tutkintavankeuden ja tiukan eristyksen aikana läheisiään ja ystäviään.

Aarnion mukaan puolustuksen järjestäminen helpottuu nyt paljon, kun hän pystyy olemaan yhteydessä avustajaansa myös puhelimella ja sähköpostilla. Aarnio kuitenkin sanoi, että keskeiset todistajat on jo nimetty, eikä hän uskonut, että ”mustia hevosia” on tulossa.

Aarnion mukaan oikeudenkäynti on sujunut hänen mielestään asiallisesti jämäkän tuomarikolmikon ansiosta. Hän ei halunnut lähteä arvostelemaan tutkintaryhmää tai syyttäjiä median edessä. ”Käydään oikeudenkäynti tuolla salissa”, Aarnio sanoi.

Aarnion mukaan häntä kohdeltiin vankilassa hyvin. Tiukka eristys oli kuitenkin henkisesti raskasta. ”Reilusti voi sanoa, että on ollut tosi kovaa”, Aarnio sanoi.

Oikeudessa kuullaan torstaina viittä todistajaa Helsingin poliisista.

Aarnio lähetti terveisiä Jethro Rostedille
Aarnio lähetti terveisiä Jethro Rostedille
Televisio oli päällä aamusta myöhään yöhön, kuvailee keskiviikkona vapautettu Jari Aarnio kahden vuoden tutkinta-vankeusaikaansa. Erikoisterveiset lähtivät Jethro Rostedtille: "Linnaoloihin niin positiivista juttua, että iso kiitos Jetrolle, että on tämmöisen ohjelman tehnyt." Oman tapauksen uutisoinnin seuraaminen on ollut välillä tosi murheellista, Aarnio sanoo.

VIDEO:Aarnio lähetti terveisiä Jethro Rostedille

Aarnion asianajaja: eristys on ollut poikkeuksellinen
Aarnion asianajaja: eristys on ollut poikkeuksellinen
Monista rikoksista epäilty Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio pyysi vapautusta tutkintavankeudesta ja eristyksestä, joka on ollut poikkeuksellisen pitkä. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen / HS

Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

Rio Gandara / HS
Jari Aarnion mukaan oikeudenkäynti on sujunut hänen mielestään asiallisesti jämäkän tuomarikolmikon ansiosta.
Jari Aarnion mukaan oikeudenkäynti on sujunut hänen mielestään asiallisesti jämäkän tuomarikolmikon ansiosta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat