Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen lenkkeilijätytön murhasta – tuomittu aikoo valittaa hovioikeuteen

Kotimaa
 
Jukka Harju / HS
Syytetty mies painui takin suojaan käsittelyn alussa Satakunnan käräjäoikeudessa torstaina.
Syytetty mies painui takin suojaan käsittelyn alussa Satakunnan käräjäoikeudessa torstaina. Kuva: Jukka Harju / HS

Pori. Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi murhasta elinkautiseen 25-vuotiaan Ramin Azimin, joka tappoi 17-vuotiaan porilaisen lenkkeilijätytön Kokemäellä tammikuun lopussa.

Tuomio tuli myös törkeästä raiskauksesta.

Päätös luettiin hieman poikkeuksellisesti käräjäsalissa Porissa syytetylle. Hän kuunteli tuomionluvun rauhallisena tulkin avustuksella ja viittasi heti, kun luku loppui.

”Mä valitan korkeimmaksi, en ole tyytyväinen”, hän ilmoitti päättäväisenä heti. Hetken jälkeen hän ilmoitti, että aikoo viedä asian hovioikeuteen.

”Mä valitan hovioikeuteen ihan saman tien”, hän totesi.

Hän kertoi nopeasti, ettei hänellä ollut päämäärää eikä suunnitelmallisuutta asiasta eikä mikään tuomiossa pitänyt paikkaansa. Sitten vartijat veivät hänet salista.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli tehnyt teon erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja kokonaisuutena arvostellenkin törkeästi. Hän oli lainannut auton, jotta pääsi Poriin, selvitti tytön kotiosoitteen, tarkkaili tämän kotia, osti bensakanisterin ja tankkasi sen, tapasi tytön ja otti tämän kyytiinsä. Siellä hän oikeuden mukaan käytti ensi kerran väkivaltaa tyttöä kohtaan. Lopuksi hän tappoi tytön polttamalla tämän elävältä puolustuskyvyttömässä tilassa.

Teko osoitti suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja päättäväisyyttä, oikeus linjasi. Mielentilalausunnon mukaan mies oli kykenevä hallitsemaan tekojaan ja hän olisi siten voinut pidättäytyä siitä tai keskeyttää sen. Mies ei ole oikeudenkaan mielestä mielisairas eikä kehitysvammainen, hän vain kärsi ahdistuksesta, jonka syy oli ero tytöstä.

Hänet tuomittiin myös useiden kymmenien tuhansien eurojen vahingonkorvauksiin niin uhrin omaisille henkisistä kärsimyksistä kuin vakuutusyhtiölle palovahingoista.

Oikeus totesi jo kesällä, että mies aiheutti tytön väkivaltaisen kuoleman, nyt se on odottanut vain mielentilatutkimuksen valmistumista.

Mies peitti päänsä ja kasvonsa median kameroilta aamupäivän kestäneessä käsittelyssä.

Miehen puolustus koetti monin tavoin kyseenalaista mielentilatutkimuksen laatua. Puolustuksen mukaan mies on vähintään alentuneesti syyntakeinen, mikä olisi tarkoittanut myös huomattavasti lievempää tuomiota kuin nyt tullutta elinkautista. Sen mukaan tutkimus oli puutteellinen, mikä johtui muun muassa kieli- ja kulttuurieroista, sillä mies ei puolustuksen mukaan ymmärtänyt kaikkia tehtäviä. Tuomittu on afganistanilainen.

Puolustus totesi miehen olevan heikkolahjainen ja että tällä on psyykkisiä ongelmia, minkä olisi pitänyt vaikuttaa tuomioon lieventävästi. Hän tarvitsee hoitoa, ei pimeää koppia, jossa hän hakkaa päätään seinään, puolustus tiivisti.

Syyttäjä taas katsoo, että miehen teko oli suunniteltu ja julma. Hän lähti Helsingistä Poriin tekoansa tekemään, otti tytön mukaansa, pahoinpiteli tämän ja lopulta valeli bensiinillä ja poltti elävältä.

Tapauksen taustalla oli tytön halua lopettaa suhde miehen kanssa. Se ajoi miehen täysin pois tolaltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat