Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aurinkorannikon huumejuttu toi vankeustuomioita useille suomalaisille

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut useita ehdottomia vankeustuomioita suomalaisilla Espanjan Aurinkorannikon huumausainejutussa.

Suomalaiset välittivät amfetamiinijohdannaisia alfa-pvp- ja mdpv-muuntohuumeita Espanjasta Suomeen. Muuntohuumeita oli tilattu sitä ennen Espanjaan Kiinasta, mutta käräjäoikeus hylkäsi kuitenkin osan Kiinan-tilauksia koskevia syytteistä.

Käräjäoikeus tuomitsi Janne Kristian Himaselle, 44, törkeästä huumausainerikoksesta seitsemän ja puoli vuotta vankeutta. Hänen osaltaan rikos koski hieman alle 3,5 kiloa alfa-pvp:tä ja 72 grammaa mdpv:tä.

Muut tuomitut osallistuivat rikoksiin pienempien huumemäärien osilta. Jussi Santeri Saukolle, 46, tuomittiin viisi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta ja Anne Sarita Luodolle, 36, viisi vuotta vankeutta. Jarkko Juhani Haimi, 45, sai neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion.

Myös 34-vuotias Pedro Christian von Müller, 34-vuotias Ville Antero Nurminen, 49-vuotias Hannu Rickard Roselius, 40-vuotias Marko Vesa Kullervo Peltomaa ja 41-vuotias Mia-Maria Rotikko saivat kahden vuoden tai sitä pidemmät vankeustuomiot.

Rikokset tapahtuivat pääosin viime vuoden aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat