Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisturistit tulevat taas – joulumatkailu Suomeen elpymässä

Kotimaa
 
Juha Metso
Pietarilaiset Boris Jartsev ja Anastasija Razova olivat Imatran kylpylässä kolmen päivän lomalla. Ruplan arvon laskettua Suomi on paljon entistä kalliimpi, mutta Suomen rauhallisuus ja turvallisuus vetoavat.
Pietarilaiset Boris Jartsev ja Anastasija Razova olivat Imatran kylpylässä kolmen päivän lomalla. Ruplan arvon laskettua Suomi on paljon entistä kalliimpi, mutta Suomen rauhallisuus ja turvallisuus vetoavat. Kuva: Juha Metso

Imatra

Venäläisten joulumatkailu ainakin Suomen lähialueille elpyy – ainakin vähän viime vuodenvaihteen jyrkän romahduksen jälkeen.

”Tilanne näyttää hyvältä, ja se on parempi kuin viime vuonna. Vuodenvaihde ja venäläisten joulunaika on myyty ihan hyvin”, kertoo Imatran kylpylän myynti- ja markkinointipäällikkö Maija Saajanlehto.

Venäläisten suurin juhla on uusi vuosi, ja joulua he juhlivat tammikuun puolella.

Ruplan arvon vakiintuminen vaikuttaa, arvioi kulttuuripitoisia bussimatkoja Suomeen järjestävän Serebrjanoje Koltso -matkatoimiston johtaja Irina Bogdanova Pietarista.

Viime vuodenvaihde oli pahinta ruplan romahduksen aikaa. Tänä vuonna ruplan kurssi on vakiintunut entistä merkittävästi alhaisemmalle tasolle.

”Kun on vakautta, on turisteja. Venäläiset ovat jo ymmärtäneet, että parempaa ei tule ja tähän on tyydyttävä”, Bogdanova naurahtaa.

”Joulukuusta ja tammikuusta tulee matkailijamääriltään aivan varmasti parempi kuin viime vuonna. Siitä eteenpäin tilannetta on vaikea arvioida.”

Lappeenrannassa sijaitsevan Holiday Club Saimaan hotellinjohtajan Jussi Valtolan mukaan huoneistot on vuodenvaihteeksi jo myyty loppuun, mutta hotelliin mahtuu vielä.

Hän uskoo, että venäläisten syyslomalla marraskuun alussa nähty pikavarausilmiö toistuu vuodenvaihteessa.

”Viikkoa ennen syyslomaa myimme talon käytännössä täyteen. Venäläiset eivät ole koskaan ennen olleet näin lyhyellä varoitusajalla liikkeellä. En ole ikinä aiemmin nähnyt vastaavaa.”

Lisäksi poikkeuksellisen monet venäläisturistit varasivat majoituksen suoraan kylpylän tiskiltä.

Autokantakin oli syyslomalaisilla harvinaisen näyttävää, mikä saattoi kertoa edullisemman Suomen-matkan valitsemisesta esimerkiksi Dubain sijasta. ”Siellä oli Jaguaria ja Landroveria pitkin poikin”, sanoo Valtola.

Imatralle tai Lappeenrantaan voi ajaa Pietarista tarvitsematta lainkaan tankata kallista suomalaista bensaa autoonsa.

Egyptin tuhoisan lentoturman ja Turkissa tapahtuneen venäläiskoneen alas ampumisen uskotaan kasvattavan turvallisiksi koettujen maiden kuten Intian ja Suomen suosiota venäläismatkailijoiden keskuudessa.

”Suomessa on ihanaa levätä, sillä täällä on rauhallista ja vähän ihmisiä. Kun tulee tänne, tietää että on turvallista”, sanoivat Imatran kylpylässä lomailleet pietarilaiset Boris Jartsev ja Anastasija Razova.

Kotimaisten asiakkaiden määrä Etelä-Karjalan kylpylöissä on kasvanut. Imatran kylpylän viikonloppuasiakkaista silti yli puolet on edelleen venäläisiä.

Lapissa matkailijoiden kokonaismäärä on tänä vuonna kasvanut viime vuoteen verrattuna. Levin Matkailun toimitusjohtaja Katriina Moksi kuitenkin sanoo, että kasvun takana ovat saksalaiset, norjalaiset, ranskalaiset ja ruotsalaiset, eivät venäläiset.

”Ei voi sanoa, että venäläismatkailijoiden määrässä olisi nähtävissä virkistymisen merkkejä. Heidän määränsä on laskenut noin 30 prosenttia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat