Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakkeiden hallintarekisteriä vastustaa myös osa keskustan kansanedustajista

Kotimaa
 

Hallintarekisteriuudistus on vastatuulessa. Tällä viikolla kaksi päähallituspuolue keskustan kansanedustajaa on kyseenalaistanut uudistuksen. Perussuomalaiset ovat suhtautuneet hallintarekisteriin jo pitkään kriittisesti.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat eli pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ja ulkoministeri Timo Soini (ps) keskustelivat hallintarekisteriuudistuksen etenemisestä torstaina. Asian käsittelyä jatketaan ensi viikolla.

Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että ”on todellakin syytä arvioida hallintarekisteriä vielä uudelleen”. Hänelle ei nykymuotoinen esitys kelpaa, vaan hän haluaa poistaa siitä sellaiset elementit, jotka voivat mahdollistaa verovilpin.

Hän esittää veroviranomaisille automaattista vertailutietojen tarkastusta pankkeihin, jotka voisivat pitää hallintarekisteriä.

”Mikäli avoimuutta ei lisätä, silloin pitäisi harkita koko hallintarekisteriuudistuksen perumista”, Kalmari sanoi HS:lle.

Keskustan Sirkka-Liisa Anttila lähetti keskiviikkona tiedotteen, jossa hän toivoi, että uudistuksesta luovutaan.

”Kiinnitän huomiota varsinkin laillisuusvalvojien sekä valtiovarainministeriön vero-osaston kriittisiin arvioihin. Lisäksi oikeusministeriön mukaan EU-asetus ei pakota tekemään uudistusta”, Anttila totesi.

Eduskunnan kyselytunnilla Paavo Arhinmäki (vas) sanoi, että hallintarekistereitä käytetään nykyäänkin, mutta se on laitonta. ”Hallituksen esitys tekisi lailliseksi omaisuuden piilottamisen”, hän sanoi.

Stubb huomautti, että uudistuksesta annetuista lausunnoista noin 90 prosenttia on hankkeelle myönteisiä.

”Meidän pitää saada Suomeen lisää investointeja ja pääomaa. Jos meillä ei ole hallintarekisterijärjestelmää, niin raha liikkuu vapaasti Euroopan unionin alueella. Se tarkoittaa sitä, että raha virtaa ulospäin”, hän sanoi.

Suomalaiset saavat nykyään omistaa osakkeita vain suoraan arvo-osuustilien kautta. Järjestelmä on turvannut yleisöjulkisuuden ja viranomaisten tiedonsaannin.

Hallintarekisterijärjestelmä mahdollistaisi osakeomistusten piilottamisen ulkomaille. Uudistuksen tarkoituksena on saada lisää kilpailua osakkeiden säilytykseen ja pankeille lisää liiketoimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat