Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtioneuvosto: Noin 10 000 tänä vuonna saapuvaa turvapaikan­hakijaa saanee oleskeluluvan

Kotimaa
 
Mitä tapahtuu turvapaikkapuhuttelussa?
Mitä tapahtuu turvapaikkapuhuttelussa?
Maahanmuuttovirasto järjesti simuloidun turvapaikkapuhuttelun. Puhuttelijan mukaan kuuleminen sujui hyvin todenmukaisesti, lukuun ottamatta tulkkauksen puutetta.

Tämän hetken ennusteen mukaan Suomeen saapuu noin 30 000–35 000 turvapaikanhakijaa tänä vuonna. Valtioneuvoston kanslian tiedotteen mukaan heistä noin kolmannes saanee oleskeluluvan.

Näin ollen ensi vuonna kotouttamispalvelujen piiriin tulee arviolta 10 000 henkilöä enemmän kuin viime vuosina, tiedotteessa kerrotaan.

Maahanmuuton ministerityöryhmä hyväksyi uuden kotouttamisen toimintasuunnitelman kokouksessaan perjantaina.

Valtioneuvoston kanslian tiedotteen mukaan toimintasuunnitelman tavoitteena on, että jo vastaanottokeskuksissa kartoitetaan turvapaikanhakijoiden osaamista hakemuksen käsittelyn aikana.

”On tärkeää, että oleskeluluvan saaneet maahanmuuttajat pääsevät osalliseksi suomalaista yhteiskuntaa. Ohituskaistoja ei ole kuitenkaan tarkoitus rakentaa, ja tulijoiden on noudatettava suomalaisen yhteiskunnan sääntöjä. Haaste on suuri, ja kotouttamisessa tarvitaan uudenlaisia toimintatapoja”, oikeus- ja työministeri Jari Lindström toteaa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan toimintasuunnitelma tähtää maahanmuuttajien osaamisen tehokkaaseen tunnistamiseen ja heidän ohjaukseen koulutukseen, työhön tai näiden yhdistelmiin.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa kotouttamispalveluiden yleisestä kehittämisestä, suunnittelusta ja ohjauksesta yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat