Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

45-vuotias mies sai yli kolme vuotta väkivaltaisesta raiskauksesta Helsingissä

Kotimaa
 

Helsingin hovioikeus on tuominnut 45-vuotiaan Abdi Salaan Ahmed Kulanen kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen raiskauksesta. Myös Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin päätynyt samaan rangaistukseen.

Oikeuden mukaan mies raiskasi elokuussa 2014 naisen kaksi kertaa väkivaltaisesti. Hän löi ja kuristi uhria, repi tämän hiuksia ja aiheutti vammoja sukuelinten alueelle.

Kulane joutuu maksamaan uhrilleen yhteensä 5 900 euroa kivusta, särystä ja kärsimyksestä.

Kulane kiisti syytteet. Hänen kertomuksensa muuttuivat tutkinnan edetessä kuitenkin niin olennaisesti, että oikeus ei pitänyt niitä uskottavina.

Kulane tapasi päihtyneen uhrin sattumalta Helsingin keskustassa ja houkutteli tämän asuntoonsa sanomalla, että hänellä oli siellä alkoholia ja kannabista.

Aamuyöllä mies raiskasi naisen ensimmäisen kerran väkivaltaa käyttäen. Uhrin mukaan mies oli raiskauksen jälkeen alkanut höperehtiä ja rukoilla, jolloin uhri oli pukeutunut ja yrittänyt lähteä asunnosta. Mies oli kuitenkin lyönyt häntä ja raiskannut uudelleen.

Oikeus piti uhrin kertomusta luotettavana.

Hovioikeus totesi, että tekotavan perusteella on pääteltävissä, että Kulanen tarkoitus oli satuttaa uhria.

Syyttäjä oli vaatinut rangaistusta törkeästä raiskauksesta. Oikeus totesi, että vaikka teossa on ollut raakoja ja julmia piirteitä, sitä ei voida pitää kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat