Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoita epäillään Suomessa muutamasta kymmenestä seksuaalirikoksesta

Kotimaa
 
Sami Kilpiö
Turun Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää.
Turun Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää. Kuva: Sami Kilpiö

Poliisihallituksen arvion mukaan Suomessa on kirjattu tänä vuonna kaikkiaan muutamia kymmeniä rikosilmoituksia seksuaalirikoksista, joiden tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa. Näistä rikosepäilyistä noin kymmenen koskee raiskauksia.

”Tällaisten rikosepäilyjen määrä on jossain määrin lisääntynyt viime aikoina”, sanoo poliisitarkastaja Tommi Reen.

Reenin mukaan tapausten tarkka määrä ei ole tiedossa, koska poliisi on vasta marraskuun alusta alkanut merkitä tietojärjestelmään, jos rikoksen uhri tai epäilty on turvapaikanhakija.

Suurin osa muutamasta kymmenestä seksuaalirikosepäilystä koskee Reenin mukaan seksuaalista ahdistelua. Se tarkoittaa rikoslain mukaan toisen henkilön koskettelua niin, että se loukkaa tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

”Kyse on voinut olla seurailusta ja koskettelusta, ehkä väkisin suutelusta tai kourimisesta”, Reen sanoo.

Muut rikosepäilyt koskevat esimerkiksi raiskauksia ja seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Epäiltyjä raiskauksia on näistä tapauksista Poliisihallituksen arvion mukaan noin kymmenen.

Arvion raiskausepäilyjen määrästä uutisoi perjantaina ensimmäisenä Suomen Tietotoimisto.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi STT:lle, että määrä oli jo aiemmin tiedossa. Sipilän mukaan ensi viikolla tiedotetaan asiaa koskevista lisätoimista.

Tuorein tapaus tuli julkisuuteen perjantaina, kun vuoden Suomessa oleskellut 19-vuotias vangittiin 14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäiltynä. Rikoksen epäillään tapahtuneen tiistaina Raisiossa.

Raision tapaus on toinen nuoreen tyttöön kohdistunut raiskausepäily tällä viikolla Suomessa.

Poliisi epäilee 17-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen raiskanneen 14-vuotiaan tytön maanantai-iltana Kempeleessä. Poliisi ei ole ottanut kantaa julkisuudessa olleisiin tietoihin, että myös tämä epäilty olisi turvapaikanhakija.

Suomen korkein poliisivirkamies, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo, että poliisi tutkii kaikki rikokset samalla tavalla riippumatta tekijän kansallisuudesta tai muusta taustasta.

”Nämä seksuaalirikostapaukset ovat ikäviä ja valitettavia. Hyvänä asiana voi pitää sitä, että viranomaiset ovat pystyneet saamaan varsin nopeasti epäillyt kiinni. Toivon, että ihmiset luottavat viranomaisten pystyvän huolehtimaan sisäisestä turvallisuudesta eikä kukaan yrittäisi ottaa oikeutta omiin käsiinsä dramaattisista tapahtumista huolimatta”, Kolehmainen sanoo.

Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut tänä vuonna tuntuvasti. Suomesta on hakenut turvapaikkaa tänä vuonna jo yli 30 000 ihmistä, kun viime vuonna hakijoita oli 3 651.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat