Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raisio varautuu nyt kriisiapuun – turvapaikanhakijat pelkäävät syyllistämistä yhden ihmisen teon takia

Kotimaa
 
Sami Kilpiö
Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää.
Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää. Kuva: Sami Kilpiö

Raisiossa varaudutaan kriisiapuun 14-vuotiaan tytön epäillyn raiskaustapauksen takia, kertoo kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoi tänään perjantaina Raisiossa tapahtuneesta epäillystä raiskauksesta ja törkeästä lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teko tapahtui tiistaina raisiolaisessa yksityisasunnossa.

”Tällainen tapaus koskettaa tietenkin koko yhteisöä. Kaupunki on valmiudessa järjestämään kriisiapua, ennen kaikkea uhrin omaisille”, Korhonen kertoo.

Hän kuuli tapauksesta median kautta perjantaina puolenpäivän aikaan.

”Poliisi ei ole ainakaan vielä keskustellut tapauksesta meidän kanssamme”, Korhonen kertoo.

Kempeleessä tapahtui maanantaina illalla 14-vuotiaan tytön epäilty raiskaus. Tapaus on herättänyt valtavasti huolta Kempeleessä.

Korhonen uskoo, että vastaava keskustelu nousee nyt Raisiossa.

”Meidän tavoitteenamme on, että kaikenlaista vastakkainasettelua pitäisi nyt välttää. Tietenkin kaupunkien ja koko Suomen pitäisi olla turvallisia paikkoja kaikille asukkaille”, Korhonen sanoo.

Kempeleen raiskaustapaus on noussut esille viikon aikana keskusteluun turvapaikanhakijoille Turun seudulla järjestetyissä infoissa. Useat maahanmuuttajat ovat seuranneet huolestuneena uutisointia esimerkiksi sosiaalisesta mediasta.

Sami Kilpiö
Turun Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää.
Turun Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää.

”Tämänkaltaiset valitettavat tapaukset tulevat ihmisille täytenä yllätyksenä. Monet turvapaikanhakijat ovat ilmaisseet huolensa asenneilmapiirin kiristymisestä. Heitä harmittaa se, että yhden ihmisen teon takia syyllistetään kokonaista ihmisryhmää”, sanoo Turun Pansion vastaanottokeskuksen vastaava ohjaaja Heimo Nurmi.

Maahanmuuttovirasto kertoi perjantaina tuottavansa vastaanottokeskuksille lisää seksuaalirikoksiin liittyvää materiaalia.

”Asioita käydään läpi esimerkiksi infoissa”, Nurmi sanoo.

Korhonen kertoo, että turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen on näkynyt myös Raision katukuvassa.

Raisiossa ei ole vastaanottokeskusta, mutta virastotalolla avattiin marraskuun alussa Maahanmuuttoviraston Turun tulosalueen toimipiste. Tiloissa järjestetään turvapaikanhakijoiden puhutteluita.

Sami Kilpiö
Raisiossa avattiin marraskuun alussa Maahanmuuttoviraston toimipiste. Tulosalueen johtaja Juho Repo painottaa, että turvapaikanhakijan tekemät rikokset vaikuttavat turvapaikkapäätökseen.
Raisiossa avattiin marraskuun alussa Maahanmuuttoviraston toimipiste. Tulosalueen johtaja Juho Repo painottaa, että turvapaikanhakijan tekemät rikokset vaikuttavat turvapaikkapäätökseen.

Tulosalueen johtaja Juho Repo kertoo, että puhuttelun aikana selvitetään hakijoiden turvapaikan tarve. Puhuttelussa ei käydä esimerkiksi läpi seksuaalirikoksiin liittyvää ohjeistusta.

”Turvapaikkapäätöksen sisältöön saattaa vaikuttaa Suomessa tehty rikos. Pitää tietenkin pitää mielessä syyttömyysolettama”, Repo sanoo.

Myös Ari Korhonen toivoo kaikille malttia keskusteluun.

”Näinä kovina aikoina meidän kaikkien pitää rakentaa rauhaa”, Korhonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat