Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Illassa päivän tärkeimmät uutiset: Raiskausepäilyt kuohuttavat

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Sami Kilpiö
Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää.
Pansion vastaanottokeskuksessa on keskusteltu viikon aikana Kempeleen raiskaustapauksessa. Turvapaikanhakijoita harmittaa se, että yhden ihmisen teko leimaa kokonaista ihmisryhmää. Kuva: Sami Kilpiö

Näin saat HS Illan käyttöösi

  Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

  Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

  HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

  Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

 Postilakon aikana lukijoille on tarjolla koko verkkolehden ilmainen kahden viikon näytetilaus.

Suomessa on sattunut tällä viikolla kaksi epäiltyä nuoren tytön raiskausta, joissa tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä. Perjantaina vangittiin 19-vuotias turvapaikanhakija 14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäiltynä. Rikoksen epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Raisiossa tiistaina. Kempeleessä 17-vuotiaan miehen epäillään raiskanneen maanantaina 14-vuotiaan tytön.

Epäillyt raiskaukset ovat herättäneet suurta huolta molemmilla paikkakunnilla ja kiihdyttäneet turvapaikkakeskustelua. ”Meidän tavoitteenamme on, että kaikenlaista vastakkainasettelua pitäisi nyt välttää. Tietenkin kaupunkien ja koko Suomen pitäisi olla turvallisia paikkoja kaikille asukkaille”, Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen sanoo.

Oikeusministeri Jari Lindströmin mukaan tilanne on todella tulenarka ja jokainen väärä sana tai teko voi johtaa siihen, että yhteiskuntarauha on vaarassa.

Postilaisten työtaistelun tukilakot laajenevat ensi viikolla entisestään, mikäli neuvotteluissa ei päästä sopuun. Perjantaina Auto- ja kuljetusalan työliitto AKT, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Suomen merimiesunioni SMU ilmoittivat tuntuvista laajennuksista yhteisessä tiedotteessaan. Tiistaina alkavat boikotit koskisivat Postin ja DHL:n lisäksi myös monia muita logistiikkayrityksiä.

Perjantaina myös Suomen lennonjohtajien yhdistys SLJY, Teollisuusalojen ammattiliitto Team ja Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL ilmoittivat tukevansa postilaisia.

Kriisissä oleva kauppayhtiö Stockmann ilmoitti perjantaina myyvänsä Venäjän tavaratalotoimintansa Reviva Holdings Limitedille, joka saa viidellä miljoonalla eurolla seitsemän tavarataloa sekä outlet-myymälän, logistiikkakeskuksen että hallinto- ja tukitoimintoja.

Reviva omistaa kansainvälisen Debenhams-tavarataloketjun venäläisen franchising-yhteistyökumppanin, Debrussin. Revivalla on kaupan myötä käyttöoikeus Stockmannin brändiin Venäjällä seuraavat kaksi vuotta.

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut Laura Lindstedt on saanut ärhäköitä vastakommentteja poliittisen kiitospuheensa jälkeen. Lindstedt syytti torstaina pitämässään palkintopuheessa Suomen hallitusta tietoisesta luokkayhteiskunnan rakentamisesta ja turvallisuudentunteen murentamisesta. Hän nosti esiin myös erityisesti kokoomuksen ajaman hallintarekisterihankkeen, jolla ”halutaan helpottaa rikkaiden veroparatiisipuljausta”.

Muun muassa keskustan entinen valtiosihteeri Risto Volanen ja toimittaja Tuomas Enbuske ihmettelivät Lindstedtin näkemyksiä. Volanen luonnehti puhetta ”post-stalinistiseksi” ja Enbuske vaati kirjailijalta vaihtoehtobudjettia.

Lisäksi kerromme HS Illassa muun muassa, että Suomessa on yli 55 000 ”peräkammarin poikaa ja tyttöä” ja yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan maidon juonti lisää syöpäriskiä.

Tarjoamme HS Illassa myös kiinnostavimmat artikkelit perjantain Helsingin Sanomista – aiheina muun muassa Helsingissä vierailleen pohjoiskorealaisen loikkarin haastattelu, Kainuun korpimailla sijaitsevan Lentiiran kyläkaupan 88-vuotisen tarinan päättyminen ja lepakoiden ruokanirsous.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat