Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postilaisten tukilakot laajenevat entisestään

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Valtakunnansovittelija Minna Helle
Valtakunnansovittelija Minna Helle Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Postilaisten työtaistelun tukilakot laajenevat ensi viikolla entisestään, mikäli neuvotteluissa ei päästä sopuun.

Valtakunnansovittelija Minna Helle ilmoitti perjantai-iltana Twitterissä, että sovittelu asiassa jatkuu sunnuntaina kello 12. Helteen mukaan ratkaisuun on yhä pitkä matka, mutta yritys saada sovintoesitys on kova.

Perjantaina Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Suomen merimies-unioni SMU ilmoittivat tuntuvista tukilakkojen laajennuksista yhteisessä tiedotteessaan.

Tiistaina alkavat boikotit koskisivat Postin ja DHL:n lisäksi käytännössä kaikkia merkittäviä logistiikkayrityksiä.

Ammattiliitojen päätös perustuu Helsingin käräjäoikeuden perjantaina päättämään väliaikaiseen turvaamistoimeen. DHL:n Suomen kolme yhtiöitä olivat hakeneet väliaikaisen turvaamistoimen ammattiliittojen tukilakkoja vastaan.

Käräjäoikeus on määrännyt AKT:lle, JHL:lle ja SMU:lle kullekin 500 000 euron uhkasakon.

Käräjätuomari Antti Sjöstedtin mukaan ammattiliittojen tukilakot vääristävät alan kilpailua.

AKT, JHL ja SMU paheksuvat tuomioistuimen toimia, joilla puututaan laillisen työtaistelun laillisiin tukitoimiin. Koska käräjäoikeuden päätöksen mukaan vain yhteen yrityksen kohdistuvat tukitoimet vääristävät alan kilpailua, liitot laajensivat tukitoimensa koskemaan muitakin logistiikka-alan yrityksiä.

Samalla liitot peruivat aiemmin asettamansa DHL:ää koskevat tukitoimet, joista osa olisi alkanut jo maanantaina.

Jo aiemmin perjantaina AKT ilmoitti laajentavansa toimiaan keskiviikkona koskemaan pohjoismaista postipalveluiden toimittajaa Postnordia tukeakseen Posti- ja logistiikka-alan unioni Paun työtaistelua. Aiemmin tällä viikolla AKT on kertonut myös tiistaina alkavista ahtaajien lakoista kaikkien satamien huolintaterminaaleissa.

Perjantaina Suomen lennonjohtajien yhdistys (SLJY) ilmoitti tukevansa postilaisten työtaistelua. Yhdistys kieltää jäseniään tekemästä lisä- ja ylitöitä tiistaista puolesta päivästä lähtien perjantaille puoleenyöhön asti.

Myös Teollisuusalojen ammattiliitto Teamin valtuusto kertoi perjantaina antavansa tukensa Paun työtaistelulle. Valtuusto kehottaa Teamin jäseniä olemaan tekemättä lakonalaista työtä. Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL on puolestaan valmis aloittamaan tarvittaessa tukitoimet myös elintarvikealan yrityksissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat