Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karkotusaloite luovutettiin puhemiehelle

Kotimaa
 

Kansalaisaloite rikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkottamisesta luovutettiin puhemies Maria Lohelalle (ps) perjantaina.

Aloitteessa ehdotetaan lakia, jonka mukaan vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotettaisiin vankeusrangaistuksen pituudesta riippumatta. Poikkeus tehtäisiin vain niissä tapauksissa, joissa karkotus ”varmuudella” rikkoisi kansainvälisiä sopimuksia.

Allekirjoittaneet runsaat 54 000 kansalaista vaativat muutosta nykyiseen lainsäädäntöön, että jatkossa rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen maahanmuuttaja voitaisiin karkottaa maastamme ja asettaa maahantulokieltoon, sekä hänen oleskelulupansa voitaisiin mitätöidä samantien.

Aloitteen perustelujen mukaan ”ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa ovat nousussa ja useammassa tapauksessa rikoksentekijä on nimenomaan ulkomaalaistaustainen henkilö”.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina rikostilastoissa. Raiskausrikosten kärjessä ovat Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat maahanmuuttajat.

Aloitteen luovutti puhemiehelle sen vireillepanija Jarno Rosvall.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat