Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulupaketit saattavat viivästyä lakon takia

Kotimaa
 
Rio Gandara / HS
Milja Koivurinta ja Elmi Hassan Ali lajittelivat joulupaketteja Itellan logistiikkakeskuksessa Vantaalla joulun alla 2013.
Milja Koivurinta ja Elmi Hassan Ali lajittelivat joulupaketteja Itellan logistiikkakeskuksessa Vantaalla joulun alla 2013. Kuva: Rio Gandara / HS

Joulupakettien lähettäjän kannattaa olla tänä jouluna ajoissa liikkeellä, koska Postin henkilökunnan lakot saattavat tuoda pakettien kulkuun viivästyksiä.

Kun joulupaketti lähtee lakkoalueelta tai vastaanottaja on lakkoalueella, lähetyksien kulussa voi olla useiden päivien viive.

Posti arvioi tämänhetkisten lakonuhista annettujen tietojen perusteella, että sen palvelupisteet ovat auki normaalisti.

Jos on lähettämässä joululahjaa kauas ulkomaille, täytyy jo kiirehtiä paketin ostoon. Euroopan ulkopuolelle matkaavat lähetykset on jätettävä postin kuljetettavaksi reilun viikon päästä 7. joulukuuta.

Euroopan maihin menevät lahjat ehtii postittaa 17. joulukuuta. Tosin Saksaan menevät on lähetettävä päivää aiemmin, jos haluaa varmistaa paketin perille pääsyn jouluaatoksi.

Kotimaan osoitteisiin matkaavien lahjapakettien lähettämiseen ei anneta juuri enempää armonaikaa. Lähetysten on oltava postissa perjantaina 18. joulukuuta.

Mitä tahansa ei saa lähettää postipaketissa, Posti ja Tulli muistuttavat.

Vaarallisiksi luokitellut aineet ja esineet ovat postipaketeissa kiellettyjä, ja niiden lista on pitkä.

Pakettiin ei saa kääriä esimerkiksi mitään räjähteisiin viittaavaa, vaikka joulun jälkeen häämöttävät uudenvuoden juhlat siihen houkuttaisivatkin.

Jos mielii muistaa ystävää kosmetiikkalahjalla, on huomioitava, että postipaketissa kiellettyjä ovat kaikki kaasut ja palavat nesteet.

Kiellettyjen lähetysten listalta löytyvät myös tupakansytyttimet, tulitikut, retkikeittimien kaasusäiliöt sekä kaikki liimat ja maalit.

Joulukortit kotimaan osoitteisiin saa matkaan edullisemmalla 0,80 euron merkillä, kun ne jättää postin kyytiin viimeistään maanantaina 14. joulukuuta. Ykkösluokan merkillä varustetut kortit ehtii postittaa vielä 21. joulukuuta.

Posti markkinoi tänä vuonna älypuhelimen kautta lähetettävää joulukorttia. Sekin ehtii postilaatikkoon jouluksi, kun lähetys tehdään puhelimesta viimeistään 21. joulukuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat