Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoiden asumisyksikkö evakuoitiin Kempeleessä

Kotimaa
 
Timo Heikkala / Lehtikuva
Kempeleessä järjestettiin lauantaina mielenosoitus hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.
Kempeleessä järjestettiin lauantaina mielenosoitus hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva

Kempeleessä sijaitseva alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikkö evakuoitiin lauantain vastaisena yönä ja asukkaat siirrettiin muualle, kertoo Maahanmuuttovirasto tiedotteessaan.

Maahanmuuttoviraston mukaan evakuoinnilla haluttiin varmistaa asukkaiden turvallisuus.

Asumisyksikön tyhjentäminen johtuu maanantaina ilmi tulleesta nuoren tytön epäillystä raiskauksesta ja lauantain mielenosoituksesta pääministeri Juha Sipilän (kesk) maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Iltapäivällä alkaneessa mielenosoituksessa oli Ilta-Sanomien mukaan noin kolmesataa ihmistä. Paikalla käynyt HS:n toimittaja Marjo Valtavaara kertoi ennen kello neljää, että mielenosoittajia ei enää näkynyt turvapaikanhakijoiden asumisyksikön luona eikä kunnantalolla.

Maahanmuuttoviraston mukaan tukiasumisyksikön tontille tunkeutui noin kymmenen ihmistä, jotka vartija poisti alueelta. Virasto kertoo, että alueen lähistöllä on ollut tiistaista asti levottomuuksia, kuten kivien ja ilotulitteiden heittelyä.

14-vuotiaan tytön epäillään joutuneen raiskatuksi Kempeleessä maanantai-iltana. Poliisi ei ole vahvistanut epäiltyjen tekijöiden olevan turvapaikanhakijoita mutta kertoo heidän olevan ulkomaalaistaustaisia.

Poliisi vapautti keskiviikkona toisen raiskauksesta epäillyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat