Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sibelius-finaaliin ei päässyt suomalaisia

Kotimaa
 
Jukka Gröndahl / HS
Sibelius-viulukilpailun finaaliin valittiin Christel Lee (vas.), kilpailun kuopus Minami Yoshida, Nancy Zhou, Emmanuel Tjeknavorian, Mayumi Kanagawa ja oikealla Friederike Starkloff.
Sibelius-viulukilpailun finaaliin valittiin Christel Lee (vas.), kilpailun kuopus Minami Yoshida, Nancy Zhou, Emmanuel Tjeknavorian, Mayumi Kanagawa ja oikealla Friederike Starkloff. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Sibelius-viulukilpailun finaaliin ylsivät sunnuntaina Friederike Starkloff, Emmanuel Tjeknavorian, Minami Yoshida, Nancy Zhou, Mayumi Kanagawa ja Christel Lee. Hyvin välierässä soittaneet Sara Etelävuori ja Pekko Pulakka putosivat finaalista.

Tuomariston valitsema kuusikko olisi sopinut monille alkukilpailun jälkeen, mutta välikilpailussa pakka meni monen asiantuntijan mielestä uusiksi. Esimerkiksi monien suosikkeihin sunnuntaina noussut Kerson Leong putosi yllättäen.

”Se on todella suuri yllätys”, HS:n kriitikkona jokaisen sekunnin salissa kuullut Hannu-Ilari Lampila kertoo. Hänen koko arvionsa on HS.fi:ssä.

17-vuotiaan Yoshidan tapauksessa palkittiin varmasti myös nuorta lahjakkuutta, ja Tjeknavorianin tapauksessa eloisaa lavakarismaa ja suuren solistin hehkua.

Suomalaisista Etelävuorella oli ehkä enemmän solistista hehkua kuin rauhallisen varmaotteisella Pulakalla. Olisiko Etelävuori finaalissa, jos finalisteja olisi valittu vanhan ajan tapaan kahdeksan kuuden sijasta?

”Olin varautunut tähän”, Etelävuori kertoi rauhallisesti.

”Opettajani Mihaela Martin oli tyytyväinen, mutta ehkä odotin itseltäni vähän enemmän ainakin välikilpailun viimeisenä teoksena soittamassani Wieniawskin sävellyksessä.”

Tuomaristo teki päätöksen erittäin nopeasti ja se julistettiin etuajassa.

”Ei se helppoa ollut. Taso oli todella kova, ja moni soittaja venyi tavattomasti juuri kun luuli, että tunsi tämän jo”, tuomariston puheenjohtaja, säveltäjä Veli-Matti Puumala kertoi.

Maanantai on välipäivä. Finaali soitetaan Musiikkitalossa tiistaista torstaihin 1.–3. joulukuuta kello 18 alkaen. Jokainen finalisti soittaa Sibeliuksen viulukonserton sekä valitsemansa konserton kilpailuohjelmistosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat