Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Humalaisen tytön raiskannut sai ehdotonta vankeutta

Kotimaa
 

Helsingin hovioikeus on tuominnut ehdottomaan vankeuteen 31-vuotiaan miehen, joka raiskasi karkumatkalla olleen 15-vuotiaan, humalaisen tytön kolme vuotta sitten.

Hovioikeus tuomitsi suomalaisen miehen kahdeksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Helsingin käräjäoikeus oli hylännyt raiskaussyytteen ja tuominnut miehen vuoden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies tapasi tytön aamuyöllä Helsingin rautatieasemalla, kun tämä oli odottelemassa aamun ensimmäistä junaa. Tyttö oli karkumatkalla koulukodista.

Mies houkutteli tytön kotiinsa. Mies itse sanoi pyytäneensä tytön asunnolle vain sen takia, että yö oli kylmä. Asunnolla mies tarjosi tytölle alkoholia. Tämän jälkeen mies käytti tyttöä seksuaalisesti hyväkseen.

Asiassa oli epäselvää, oliko mies ollut emätinyhdynnässä tytön kanssa, kuten tyttö kertoi. Mies itse sanoi, ettei hän saanut erektiota, joten yhdyntää ei tapahtunut.

Oikeuden mukaan asiassa jäi näyttämättä, että emätinyhdyntä olisi tapahtunut. Joka tapauksessa mies oli työntänyt sormensa tytön sisään, joten jo se täyttää raiskauksen tunnusmerkistön.

Miehen mukaan kaikki oli tapahtunut yhteisymmärryksessä, mutta tytön mukaan hän oli sanonut useita kertoja ei ja itkenyt koko ajan.

Oikeus huomautti, että raiskauksen tunnusmerkistöön riittää, että uhri selvästi osoittaa vastustavansa yhdyntää. Tässä tapauksessa miehen käyttämä väkivalta oli vähäistä, mutta mies oli niin paljon isompi ja vanhempi, että se riitti tytön murtamiseen.

Hovioikeus tuomitsi miehen myös törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska tyttö oli alle 16-vuotias. Oikeuden mukaan tyttö oli ikäisensä näköinen, joten miehellä olisi ollut velvollisuus varmistua tytön iästä.

Rangaistusta mitatessaan hovioikeus ei pannut painoa käräjäoikeuden perustelulle, jonka mukaan kyseessä olisi ollut sattumalta tarjoutuneen tilaisuuden synnyttämä yksittäinen teko.

Ehdottomaan vankeuteen oikeus päätyi, koska miehelle on jo aiemmin tuomittu ehdollinen rangaistus toisentyyppisestä rikoksesta.

Mies määrättiin maksamaan tytölle 7 000 euron korvaukset. Tyttö oli saanut psyykkisiä oireita tapahtuman jälkeen. Hän oli muun muassa ollut ahdistunut, nähnyt painajaisia ja joutunut turvautumaan nuorisopsykiatrin apuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat