Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi pyytää HIV-positiivisen prostituoidun asiakkaita ilmoittautumaan

Kotimaa
 

Poliisi varoittaa, että Helsingissä ja Tampereella on työskennellyt prostituoitu, joka on HIV-positiivinen. Hän on kuulusteluissa kertonut salanneensa tartunnan asiakkailtaan. Poliisin mukaan prostituoitu on naiselta näyttävä transihminen, ja hän puhuu vain espanjaa.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että prostituoitu on kuulusteluissa kertonut, että hän on pitänyt huolta ehkäisystä, mutta asiaa ei ole saatu vahvistettua. Poliisi pyytää asiakkaita hakeutumaan lääkäriin ja ottamaan yhteyttä poliisiin.

Tutkinnassa on selvinnyt, että prostituoidulla olisi ollut Suomessa yhteensä 23 asiakasta, joista 20 Helsingissä ja kolme Tampereella. Helsingissä oli ollut käytössä ainakin kaksi eri asuntoa ja Tampereella hotelli. Kinnusen mukaan asiakkaat ovat löytyneet netin kautta.

Tapaus paljastui, kun poliisi tutki törkeää maksuvälinepetosta ja otti kiinni kolumbialaisen epäillyn tamperelaisesta hotellista. Poliisi epäilee että, hotelli oli maksettu suomalaiselta henkilöltä varastetuilla korttitiedoilla. Lisäksi epäillään, että varastetuilla korttitiedoilla oli maksettu myös lennot Suomeen.

Tutkinnassa kävi ilmi, että epäilty on prostituoitu ja hänet on luultavasti lähetetty Suomeen Espanjasta paritusta varten. Poliisin mukaan samaan rinkiin kuuluu ainakin toinen henkilö, joka myy seksipalveluja. Poliisi ei ole vielä tavoittanut häntä.

Hän on todennäköisesti Espanjan kansalainen ja on majoittuneena jossakin hotellissa, mutta kaupunki ei ole vielä poliisin tiedossa.

Kinnusen mukaan näyttää siltä, että paritus on organisoitu ulkomailta käsin. Hänen mukaansa Helsingin poliisi jatkaa paritusorganisaation tutkintaa.

Tampereella kiinniotettu henkilö on päästetty vapaaksi ja hänet on määrätty matkustuskieltoon. Häntä epäillään törkeästä maksuvälinepetoksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Mahdolliset asiakkaat voivat ottaa yhteyttä poliisiin sähköpostitse osoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 029 544 5890, mieluimmin virka-aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat