Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Illassa päivän tärkeimmät uutiset: Postilakko päättyi, jouluposti ehtii perille – Stubb halutaan tilille tietojen vääristelystä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Postin edellinen sopimus päättyi marraskuun alussa. Neuvottelut uudesta sopimuksesta ovat olleet vaikeat.
Postin edellinen sopimus päättyi marraskuun alussa. Neuvottelut uudesta sopimuksesta ovat olleet vaikeat. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Näin saat HS Illan käyttöösi

  Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

  Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

  HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

  Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

 Postilakon aikana lukijoille on tarjolla koko verkkolehden ilmainen kahden viikon näytetilaus.

Postiriidan osapuolet hyväksyivät maanantaina viimein valtakunnansovittelija Minna Helteen antaman sovintoesityksen. Tämä merkitsee, että tänään alkaneet tukilakot ja Postin työntekijöitä edustaneen Paun lakot päättyvät.

Maanantain HS Ilta kertoo, kuinka neuvotteluosapuolet kommentoivat pitkään jatkuneita keskusteluja.

Postilakon lisäksi maanantain HS Ilta kertoo myös, että valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) eduskunnalle viime torstaina antama väärä tieto johtaa todennäköisesti eduskunnan äänestykseen Stubbin luottamuksesta.

Oppositiossa ainakin vasemmistoliiton, vihreiden ja Sdp:n johtajat vaativat Stubbia tilille eduskunnan edessä. Niin vasemmistoliittolaiset kuin vihreätkin ovat vaatineet luottamusäänestystä.

Stubb myönsi lauantaina antaneensa eduskunnalle väärää tietoa hallintarekisterihankkeen kannatuksesta viranomaisten keskuudessa. Stubb oli aiemmin kertonut, että noin 90 prosenttia lausunnoista on myönteisiä. HS:n selvityksen mukaan hallintarekisteriä kannattaa kuitenkin vain noin kymmenen prosenttia siitä lausuneista viranomaisista.

Maanantaina Stubb myönsi, että virheellinen prosenttiluku oli peräisin ”ihan omasta päästä”.

HS Illasta voi näiden aiheiden lisäksi lukea muun muassa onnellisesti loppuneen tarinan yksinäisyydestä.

Helsinkiläinen Anne Palomäki, 31, laittoi viime viikon tiistaina Facebookin Kallio kierrättää -ryhmään viestin, jossa etsi uusia ystäviä. Vastauksia tuli satoja ja Facebook-kavereiden pikkujouluiltaa vietettiin viime lauantaina Kallion Mucava-baarissa.

Tarjoamme HS Illassa myös kiinnostavimmat artikkelit perjantain Helsingin Sanomista – aiheina muun muassa Liisan seikkailut ihmemaassa -kirjan todellinen esikuva ja professorin arvio siitä, miksi sunnuntaina päättyneen Silta-sarjan kolmas tuotantokausi oli poikkeuksellisen synkkä.

HS Illasta voi lukea myös Puretut talot -sarjan seuraavan osan. Vielä 1960-luvulla Helsingin Kampissa oli koristeellinen paloasema.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat