Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinisalon vastaan­ottokeskus aukeaa aikataulun mukaisesti epäillystä tuhopoltosta huolimatta

Kotimaa
 
Pekka Söderlund / Kankaanpään Seutu
Turvapaikanhakijoille tarkoitettu puutalo paloi Niinisalossa tiistaina.
Turvapaikanhakijoille tarkoitettu puutalo paloi Niinisalossa tiistaina. Kuva: Pekka Söderlund / Kankaanpään Seutu

Kankaanpäässä, Niinisalon varuskunta-alueella tuhoutui tulipalossa kaksikerroksinen puutalo. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä.

Pelastuslaitos hälytettiin paikalle puoli kuuden aikaan tiistaiaamuna.

”Rakennuksen seinistä noin puolet jäi pystyyn. Kyllä tämä joudutaan raivaamaan maan pinnalle”, päivystävä palomestari Veli-Matti Ryynänen Satakunnan pelastuslaitokselta kertoo.

Ihmisiä ei ollut vaarassa tulipalon vuoksi. Rakennus oli tapahtuma-aikaan tyhjillään.

Palanut rakennus on 1940-luvulla rakennettu puurakenteinen pienkerrostalo. Vastaanottokeskuksen käyttöön oli suunniteltu kolme vierekkäin olevaa samanlaista rakennusta, joista keskimmäinen tuhoutui.

Ryynäsen mukaan kaksi muuta rakennusta ovat edelleen pystyssä ja niihin tullaan perustamaan vastaanottokeskus 100–120 ihmiselle.

Alunperin tarkoitus oli majoittaa Niinisaloon noin 180 turvapaikanhakijaa.

Niinisalon vastaanottokeskuksen perustaa Maahanmuuttoviraston kanssa yhteistyössä suomalainen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluyritys MediVita Oy.

MediVitan vastaanottokeskusten koordinaattori Matias Lustig kertoo, että epäilty tuhotyö ei vaikuta Niinisalon vastaanottokeskuksen avaamisen aikatauluun.

”Etenemme aikataulussa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Vastaanottokeskus avataan ensi maanantaina, 7. päivä joulukuuta”, Lustig kertoo.

Lustigin mukaan kaksi taloista otetaan käyttöön ja tuhoutuneen tilalle on tarkoitus etsiä korvaavia tiloja.

Keskukseen saapuvista asiakkaista hänellä ei ollut vielä tarkempaa tietoa.

”Maahanmuuttovirasto hoitaa sen puolen. Asiakkaat tulevat kuitenkin olemaan aikuisia ihmisiä. Jos siellä on lapsia mukana, niin he ovat sitten perheidensä kanssa tulevia”, Lustig kertoo.

Sitä, kuinka keskuksen tulevien asiakkaiden kanssa tullaan käymään läpi epäiltyä tuhotyötä, ei olla vielä Lustigin mukaan ehditty suunnitella.

”Yksikönvetäjä tulee sitten aikanaan hoitamaan ne keskustelut asukkaiden kanssa. En osaa sanoa, onko hänellä jo joku visio siitä, kuinka sen hoitaa. Emme ole vielä ehtineet keskustella näistä asioista”, Lustig kertoo.

Tulipalosta uutisoi ensimmäisenä Yle Uutiset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat