Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kieli kiinni kylmässä metallissa – emoji kuvaa kaikkien suomalaislasten kokemuksen

Ulkoministeriön Suomi-emojit ovat ladattavissa joulukalenterista tiistaina.

Kotimaa
 
Tällaisia ovat Suomi-emojit.
Tällaisia ovat Suomi-emojit.
Fakta

Emojit ovat kuvasymboleita

 Emojit ovat sosiaalisessa mediassa ja mobiiliviestinnässä käytetyjä kuvasymboleita. Ne kuvaavat etenkin tunteita.

 Emojit ovat etenkin nuorten suosiossa.

 Suomen ulkoministeriö julkaisee nyt joulukalenterin muodossa 29 maakohtaista emojia, jotka kuvaavat suomalaisia tunteita.

Se tunne, kun kieli tarttuu kiinni kohmeiseen metalliin. On talvi, olet lapsi ja olet ihan vähän päättänyt kokeilla, pitävätkö aikuisten varoitukset paikkansa.

Lähes kaikki suomalaiset ovat lapsena kokeneet saman. Nyt se tunne löytyy myös emojina, ja on ilmaiseksi ladattavissa.

Stuck-toppatakkilapsi, jonka kieli on kiinni metallitangossa, on yksi Suomen ulkoministeriön tuottamista Suomi-emojeista.

Marraskuun alussa Suomen ulkoministeriö kertoi, että se julkaisee tiettävästi ensimmäisenä maana maailmassa omat maakohtaiset emojinsa. 29 emojia julkaistaan joulukalenterina ja 13 kielellä.

Tiistaina joulukalenteri on avautunut, ja Suomi-emojit ovat ladattavissa sovelluskaupoista. Ne löytyvät nimellä Finland emojis. Applen sovelluskaupassa niitä ei vielä ole viivästyksen vuoksi, mutta sinnekin ne ovat tulossa.

Suomi-emojit löytyvät myös verkosta ulkoministeriön ThisisFINLAND-maakuvasivustolta ja ThisisFINLANDin sosiaalisen median kanavista.

Emojit ovat sosiaalisessa mediassa ja mobiiliviestinnässä käytettyjä kuvasymboleita, jotka kuvaavat tunteita. Suomi-emojit kuvaavat suomalaisuuteen liittyviä tunteita.

Suomi-emojeissa on toppatakkilapsen lisäksi muun muassa sauna, metallimusiikki, Nokian klassikkokännykkä ja sisu. Niissä on myös muutama tunnettu suomalainen. Yksi heistä on rauhanmerkkiä näyttävä Martti Ahtisaari.

”Haluamme tällä tuoda esille myös diplomaattista rauhantyötä. Se voisi toimia yleisenä rauhanmerkkinä jatkossa”, kertoo ThisisFINLAND-maakuvasivuston toimituspäällikkö Jenita Cresswell ulkoministeriöstä.

Sovelluskaupoista voi ladata kerralla kaikki Suomi-emojit. Jouluaattoon saakka emojeille julkaistaan selityksiä yksi päivässä. Lisäksi joulun jälkeen on tulossa vielä yksi erikoisemoji.

Joulukuun ensimmäisenä päivänä tarjotaan selitys Kaamos-emojille.

”Suomalaiset varmasti tunnistavat suurimman osan emojeista ihan kuvan perusteella ilman selitystä. Selityksinä kuvia avataan enemmänkin ulkomaiselle yleisölle”, Cresswell sanoo.

Moni ulkomaalainen kaivannee selitystä ainakin Stuck-toppatakkilapseen. Joulukalenterin selityksessä kerrotaan sen tausta. Lisäksi siinä kehotetaan kysymään suomalaisilta erilaisia tapoja saada kieli irti kylmästä metallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat