Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion entinen alainen: Poliisikomentaja painostaa todistamaan Aarniota vastaan

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 1. joulukuuta.
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 1. joulukuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Jari Aarnion alaisuudessa toiminut rikosylikonstaapeli Juha-Matti Kemppinen moitti Helsingin poliisikomentajaa Lasse Aapiota käräjäoikeudessa tiistaina. Kemppistä kuultiin todistajana Jari Aarnioon liittyvässä huumejutussa.

Kemppisen mukaan Aapio on pitänyt huumepoliiseille kriisipalavereja, jotka hän on kokenut painostavina.

”Tänä syksynä on sanottu, että ne henkilöt, jotka menevät todistamaan tänne oikeudenkäyntiin, niin heidän on valittava puolensa. Minun mielestäni on hämmentävää valita puoltani”, Kemppinen sanoi.

Oikeuden puheenjohtaja Sirkka Jäntti puuttui Kemppisen puheisiin ja sanoi, että todistaja voi oikeudessa ihan rauhassa puhua totta.

”Minun ja monen muun mielestä meitä koetetaan saada ajatusmalliin, että pitää puhua tietyllä lailla täällä ja jopa Aarniolle epäedullisesti”, Kemppinen vastasi.

Kemppisen mukaan huumepoliiseille oli kerrottu myös, millaista tietoa Aarnio-jutun tutkinnassa oli kerrottu kuulusteluissa pöytäkirjan ulkopuolella.

Kemppinen otti asian puheeksi omien sanojensa mukaan siksi, että hän on tutkijoista vanhin. Hänen mukaansa nuoremmat eivät välttämättä uskalla puhua asiasta.

Poliisikomentaja Lasse Aapio ei halunnut kommentoida Kemppisen väitteitä.

Esitutkinnan alettua huumepoliisissa on siirretty useita ihmisiä uusiin tehtäviin. Esimerkiksi Kemppinen itse oli ennen ryhmänjohtaja, mutta nyt hän on vararyhmänjohtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat