Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CMI:n asiantuntija: Eurooppaan lisää perheitä, nuorten miesten jäätävä taistelemaan Isisiä vastaan

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
CMI Expert: Single men should stay at home and fight ISIS
CMI Expert: Single men should stay at home and fight ISIS
How should ‪Finland solve the migrant crisis? Is peace in Syria & Iraq the key? Iraq expert Hussein Al-Taee tells HSTV Newsmakers the answer is to bring more women and children to Finland, while single men should stay in their home countries.

Presidentti Martti Ahtisaaren perustaman CMI-järjestön asiantuntija sanoo, että Euroopan olisi pitänyt hakea aktiivisesti pakolaisleireiltä turvaan kaikkein hädänalaisimmassa asemassa olevia naisia ja lapsia.

HSTV:n englanninkieliselle Newsmakers-ohjelmalle puhunut Hussein Al-Taee sanoi, että ”me käytännössä jätimme pakolaisleirit pulaan. Meillä pitäisi olla järjestelmä, jossa voimme tunnistaa ne, joille on ratkaisevan tärkeää päästä turvaan Eurooppaan”.

Al-Taeen mielestä nuorten miesten ”pitäisi pysyä kotimaissaan [… ] Useimpien heistä pitäisi jäädä jälleenrakentamaan maitaan ja puolustamaan niitä Isisiä ja muita uhkia vastaan”.

Hän muistutti pakolaisleirien karuista talviolosuhteista, jotka huolestuttavat avustusjärjestöjä.

Konfliktinratkaisuun keskittyvä CMI-järjestö on toiminut myös Irakissa erityisesti viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Suomea ovat viime aikoina puhuttaneet tapaukset, joissa turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta tai seksuaalisesta häirinnästä. Al-Taee huomauttaa, että epäillyt ovat hyvin pieni vähemmistö tulijoista. ”Mikään ei perustele raiskausta. Islam ei perustele raiskausta. Yksikään arabikulttuuri ei perustele raiskausta”, hän sanoi.

Hän sanoi pakolaisten etsivän ennen muuta toivoa, samoin kuin hänen oma irakilainen perheensä aikoinaan tullessaan Suomeen osana pakolaiskiintiötä. Hussein Al-Taee oli tuolloin 6-vuotias. Perhe oli viettänyt sitä ennen vuosia pakolaisleirillä aavikolla Saudi-Arabiassa kunnes viranomaiset toivat heidät Suomeen.

Al-Taeen mukaan aiempia siirtolaissukupolvia voidaan hyödyntää auttamaan uusia tulijoita kotoutumisessa. Se on hänen mukaansa kustannustehokas tapa päästä integraation alkuun. Hän sanoo, että Suomen täytyy varautua Lähi-idän väkivaltaa pakenevien vastaanottamiseen.

”Jos he etsivät turvaa ja pakenevat väkivaltaa, meillä täytyisi olla välineet integroida heidät yhteiskuntaan ennen kuin on liian myöhäistä”, Al-Taee sanoi.

Rio Gandara / HS
Al-Lamin perhe heidän asunnossaan Myllypurossa tammikuussa 2012 Helsingissä.
Al-Lamin perhe heidän asunnossaan Myllypurossa tammikuussa 2012 Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat