Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset luottavat yhä enemmän kirkkoon ja puolustusvoimiin – hallituksen luottamus laskee

Rasismin tuomitsee aikaisempaa useampi.

Kotimaa
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Upinniemessä Suomenlahden Meripuolustusalueen I/07 saapumiserän vala- ja omaistenpäivän kirkkoon kuulumattomat uudet varusmiehet antoivat juhlallisen vakuutuksen.
Upinniemessä Suomenlahden Meripuolustusalueen I/07 saapumiserän vala- ja omaistenpäivän kirkkoon kuulumattomat uudet varusmiehet antoivat juhlallisen vakuutuksen. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Turvallisessa ympäristössä eläminen on tärkeää yhä useammalle suomalaiselle. Tuoreen kyselyn mukaan kahdeksan kymmenestä suomalaisesta kokee turvallisen elinympäristön erittäin tärkeäksi. Näin ajattelevia on 10 prosenttiyksikköä viime vuotta enemmän.

Turvallisuushakuisuus nousee esiin monilla mittareilla T-Median loka–marraskuussa toteuttamasta kyselystä, johon vastasi 3 002 suomalaista.

Suomalaisten arvoja ja niiden kehittymistä mittaava kysely on tehty kolmena peräkkäisenä vuonna. T-Media on tutkimusyritys, joka on osa Taloudellista tiedotustoimistoa.

”Halussa elää turvallisessa ympäristössä oli selkeää kasvua. Miehillä kasvu oli vielä isompi kuin naisilla”, kertoo tutkimusjohtaja Sari Maunula T-Mediasta.

Maunula näkee, että kyselyn tuloksissa heijastuu maailmantilanne kriiseineen, heikko taloustilanne ja työelämän muutokset.

Kirkkoon ja Puolustusvoimiin luotetaan nyt aiempaa enemmän. Koulutusjärjestelmä, poliisi ja terveydenhuoltojärjestelmä ovat pitäneet korkeimman luottamuksensa.

Luottamusta on menettänyt etenkin hallitus, vähemmässä määrin myös työnantajajärjestöt, eduskunta, ammattijärjestöt, media ja oikeuslaitos.

Työelämän vaikeudet ovat saaneet suomalaiset arvostamaan turvattua työsuhdetta aiempaa enemmän. Entistä tärkeämpi se on erityisesti 45–64-vuotiaille.

Kolme neljäsosaa suomalaisista pitää hyvinvointivaltion säilyttämistä tärkeänä.

Kyselyyn vastanneet tuomitsivat työkykyisten kansalaisten elämisen sosiaalituilla ja veroparatiiseja hyödyntävät yritykset.

Suurin joukko pysäyttäisi valtion velkaantumisen kuluja leikkaamalla. Yhä useampi voisi myös maksaa enemmän veroja. Joka viides vastanneista olisi valmis lisäämään työtunteja.

Maahanmuuttopolitiikkaa pitää liian löyhänä aiempaa useampi, puolet vastanneista. Silti kaksi kolmasosaa haluaa, että Suomi osallistuu pakolaiskriisin hoitoon. Lähes yhdeksän kymmenestä hyväksyisi maahanmuuttajia työyhteisöönsä.

Rasismin tuomitsee aiempaa useampi. 63 prosenttia vastaajista kertoi olevansa valmis puuttumaan rasistiseen käytökseen. Heitä on yli 10 prosenttiyksikköä viime vuotta enemmän.

”Nousu näkyy kaikissa ikäryhmissä ja molemmissa sukupuolissa”, Maunula sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat