Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Passien toimittaminen takkuaa

Kotimaa
 
Antti Reponen / HS
Poliisi ei pysty vian takia myöntämään väliaikaisia passeja.
Poliisi ei pysty vian takia myöntämään väliaikaisia passeja. Kuva: Antti Reponen / HS
Fakta

Pohjoismaihin ei tarvita passia

 Passia voi käyttää matkustusasiakirjana kaikkialla maailmassa.

 Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse toiseen Pohjoismaahan matkustaessaan matkustusasiakirjaa. Henkilöllisyys pitää kuitenkin pystyä todistamaan tarvittaessa esimerkiksi ajokortilla. Se ei kuitenkaan välttämättä kelpaa esimerkiksi ruotsalaisessa pankissa.

 Henkilökortti kelpaa matkustusasiakirjaksi EU-maissa ja eräissä muissa maissa, kuten Sveitsissä. Alaikäisen henkilökortti ei ole matkustusasiakirja, mutta alaikäisellekin voi myöntää tavallisen henkilökortin.

Uudella pikapassilla maailmalle mielivän matka saattaa peruuntua, sillä passi- ja henkilökorttien tietojärjestelmässä on ilmennyt vika.

Poliisi ei pysty vian takia myöntämään väliaikaisia passeja ja toimittamaan pika- ja express-passeja normaalissa aikatauluissa.

Myöhästyminen koskee tiistaina ja keskiviikkona poliisiasemalla jätettyjä pikapassihakemuksia ja mahdollisesti myös aikaisintaan viime perjantaina sähköisen asiointijärjestelmän kautta jätettyjä hakemuksia.

On mahdollista, että myös normaalit passit viivästyvät.

Poliisihallituksen ylitarkastajan Hanna Piipposen mukaan passijärjestelmässä ilmennyt vika on hyvin poikkeuksellinen, eikä hänellä ole tietoa, mistä se johtuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat